Kouyaté: "Ik wil naar Olympische Spelen"

DINSDAG, 6 MAART 2012, 14:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Senegal Cheikhou Kouyaté ontdekt heeft, droomt de Anderlecht-verdediger van de Olympische Spelen. Senegal moet nog één horde nemen om er in Londen bij te zijn. "Ik hoop echt dat Anderlecht me dan wil laten gaan", zegt Kouyaté.


"Hoewel voetbal niet de belangrijkste Olympische sport is, zou ik het toch magisch vinden om de kunnen deelnemen", zo vertelt Kouyaté in La Dernière Heure. "In mijn land wordt er veel over gepraat en ik zou graag aan dit avontuur deelnemen."

Senegal is echter nog niet zeker van kwalificatie. Op 23 april speelt het in Londen nog één wedstrijd tegen een nog niet bekend land uit Azië. De winnaar plaatst zich voor de Spelen. De vraag is wel of Anderlecht zijn verdediger midden in de play-offs wil laten gaan voor dit belangrijk duel. Omdat het wedstrijd op de officiële FIFA-kalender is, is Anderlecht hier niet toe verplicht.

De Olympische Spelen zelf vinden plaats van 25 juli tot 11 augustus. Dit is midden in de voorbereiding op het volgend seizoen. "Ik ga hierover praten met de coach en meneer Van Holsbeeck. Ik zou wel erg ontgoocheld zijn mocht ik niet mogen deelnemen", aldus Kouyaté. "Senegal nam nog nooit deel aan het voetbaltoernooi op de Spelen. We zouden dus geschiedenis schrijven voor mijn land."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.