Anderlecht verliest Supercup

WOENSDAG, 22 DECEMBER 2004, 22:32 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Club Brugge mag zijn 12e Supercup in de trofeeënkast zetten, een record. Het won de 25e editie, in Anderlecht: 0-2. Hoogstaand voetbal werd er niet gebracht. Ook de barslechte leiding van scheidsrechter Vereecke hielp niet echt...


Anderlecht gaf het meest de indruk dat het de Supercup wel wilde. Club was met een fel hertekende basiself aan de aftrap verschenen maar was toch het gevaarlijkst. Na een slechte kopbal van Deschacht ontfutselde Hermans Kompany de bal: Van Steenberghe was kansloos.
Anderlecht dreigde wel, maar de beste kans was nog voor Club: Van Steenberghe pakte knap de kopbal van Lange. Vanderhaeghe tekende voor de enige goeie kans van de kampioen: Stijnen was attent.

De druk van de thuisploeg werd er na de rust alleen maar groter op. De Brugse verdediging stond echter solide te verdedigen en Stijnen keepte vlekkeloos.
Maar ook aan de andere kant van het veld onderscheidde de keeper zich. Van Steenberghe stond niet te slapen op de Brugse counters en hield de doorgebroken Verheyen van de 0-2. Iachtchouk zette een knappe actie op met Kompany, maar er was niemand om af te werken.
Op een van de Brugse counters had Van Tornhout goed gezien dat Lange in zijn rug liep. Hij liet de bal lopen en de Noor legde de eindstand koel vast.

UITSLAG: 0-2
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Goals: 9' Hermans 0-1, 81' Lange 0-2

Anderlecht: Van Steenberghe, Zewlakow (63' Vanden Borre), Kompany, Tihinen, Deschacht, Lovre (63' Iachtchouk), Vanderhaeghe, Zetterberg (72' Traore), Legear, Mpenza, Jestrovic

Club Brugge: Stijnen, Maertens, Simons, Rozehnal, Cornelis, Hermans (77' Clement), Blondel, Roelandts, Verheyen (70' Van Tornhout), Lange (92' Provoost), Victor (63' Vlaeminck)

Toeschouwers: 7.000
Scheidsrechter: Vereecke



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.