Gillet: "Boetes betalen is nu veel minder erg"

WOENSDAG, 14 MAART 2012, 09:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Proto, Gillet, Biglia en Juhasz waren erbij toen het lasertoestel werd overhandigd aan het kinderziekenhuis Koningin Fabiola. "Ik raak altijd geëmotioneerd bij zulke bezoeken. En nu ik vader ben nog meer", zeg Guillaume Gillet.


"Wij zijn maar wat blij dat jullie af en toe eens een domme kaart pakken of al eens een keertje te laat komen", zo vertelde de hoofdverpleegster van de dienst oncologie tegen de aanwezige spelers. "Door de chemotherapie sterven niet alleen de slechte kankercellen af, maar ook de goeie cellen. Daardoor staat hun mond dikwijls vol aften, waardoor de kindjes minder eten en fel verzwakken. Dit toestel kan dat voorkomen. Omdat Anderlecht dit apparaat voor ons kocht, zijn de behandelingen ook gratis."

Juhasz: "Blij dat we kunnen helpen"

“Ik ben blij dat we deze kinderen kunnen helpen", vertelde Roland Juhasz. "Ook in Hongarije engageer ik me voor verscheidene projecten om het leed van zieke kinderen te verzachten. Wij kunnen soms boos zijn als we eens een slechte match spelen, maar zo zie je maar dat voetbal eigenlijk een bijzaak is in het leven."

Silvio Proto is één van de stuwende krachten achter het initiatief. “Als je weet dat de boetes voor zo'n project worden gebruikt, is het veel minder erg om eens te betalen”, zegt hij. “Elke speler komt wel eens te laat, draagt de verkeerde kledij of begaat nog een ander foutje. De voorbije twee jaar stortte iedereen wel eens iets op de boeterekening. Dit is niet onze eerste schenking en het zal ook niet onze laatste zijn.”

Gillet: "Truitje weggeven is 100 euro boete"

“Eigenlijk had Mbokani er bij moeten zijn", lachte Gillet. "Samen met Kanu en Kouyaté levert hij de grootste bijdrage aan de boetepot. Als je een contract ondertekent bij Anderlecht, staat erin waarvoor je beboet kunt worden. Dat gaat van een stomme gele of rode kaart pakken tot te laat komen op training. Ook op het weggeven van een truitje na de wedstrijd staat een sanctie, dat kost je 100 euro.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.