Anderlecht onderuit in eerste oefenduel (video)

ZATERDAG, 25 JUNI 2022, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in de vooravond zijn eerste oefenduel van de voorbereiding verloren. In Neerpede ging paars-wit met 0-1 onderuit tegen STVV. Felice Mazzu liet zijn elftal opdraven in een 3-5-2 en gunde 23 jongens speelminuten. 16 van hen zijn jonger dan 23 jaar.

Amper drie dagen na de eerste training volgde al een eerste oefenduel. Nieuwkomers Abdulrazak en Angulo speelden niet mee en ook Gomez, Kana en Trebel ontbraken. Heel wat jongeren kregen hierdoor hun kans. Eén van hen was Amando Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst. Na twintig minuten devieerde hij een corner ongelukkig in eigen doel.

Het jonge Anderlecht moest zijn meerdere erkennen in STVV, dat al sinds 7 juni weer aan het trainen is. Pas na 40 minuten kreeg paars-wit via Stassin een eerste kans. Na de pauze voetbalde Anderlecht beter. Vooral Vlap toonde zich erg gretig. Zijn vrije trap tegen de lat was de beste mogelijkheid voor paars-wit.

Volgende zaterdag speelde Anderlecht zijn volgende oefenduel. Roda JC is dan de tegenstander.

Score: 0-1
Doelpunt: 20' Lapage (0-1, own)

Anderlecht eerste helft: Van Crombrugge, Lapage, Hoedt, Debast, Sadiki, Verschaeren, Ait El Hadj, Refaelov, Agyei, Amuzu, Stassin

Anderlecht tweede helft: Coosemans, Masscho, Sardella, Delcroix, Bouchouari, Leoni, Engwanda (Michiez), Mykhaylinchenko, Vlap, Colassin, Raman

STVV: Schmidt (46' Coppens), Janssens, Teixeira, Al-Dakhil, Hashioya, Boya (60' Van Helden), Brüls, Koita (60' Kaya), Kagawa (60' Van Dessel), Hayashi, Dumont (60' Bocat)