Bossaerts: "Ook United en Liverpool zijn opties"

DONDERDAG, 15 MAART 2012, 12:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vorige week kopten de media dat Anderlecht-belofte Mathias Bossaerts naar Manchester City trekt. De 15-jarige zegt nu dat dit nog niet zeker is. "Het staat wel vast dat ik naar Engeland trek. Ik wil een stap vooruit zetten."


"Ik was compleet verrast toen ik vorige week in de kranten las over mijn zogezegde transfer naar Manchester City", vertelt Bossaerts vandaag in Het Laatste Nieuws. "Het is namelijk helemaal nog niet zeker dat City mijn toekomstige club wordt. Het klopt wel dat ik een aanbod heb gekregen van hen, maar zij zijn niet de enige kandidaat. Ook Manchester United en Liverpool zijn opties."

De centrale verdediger speelt sinds twee jaar bij Anderlecht. Daarvoor kwam hij uit voor Gooreind en Germinal Beerschot. Nu wil hij Anderlecht ruilen voor een topclub. "Ik kan enkel in het buitenland een stap vooruit zetten en dan ligt de Engelse competitie mij ongetwijfeld het beste. Met mijn 1 meter 84 moet ik het als centrale verdediger namelijk iets meer van mijn kracht hebben."

Ouders verhuizen mee

Samen met Mathias zullen ook zijn ouders naar Engeland trekken. "Ik begrijp dat zo'n overstap voor hen allesbehalve gemakkelijk is, maar toch zullen ze mij zeker niet tegenhouden. Integendeel zelfs. Mijn ouders zullen me altijd steunen en daar wil ik hen volgend seizoen voor bedanken door naam te maken bij mijn nieuwe club."

"Eind deze maand wil ik beslissen naar waar ik trek. Tot die tijd wil ik de overweldigende indrukken uit Engeland rustig laten bezinken om dan de juiste beslissing te nemen. Er hangt namelijk veel van af, want mijn droom wordt dan werkelijkheid. Al zal het sowieso een schitterende ervaring worden. Ongeacht welke topclub ik ook kies."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.