Anderlecht ging erg ver om Musonda te houden

DONDERDAG, 15 MAART 2012, 13:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mathias Bossaerts is niet het enige Anderlecht-talent dat in de kijker loopt. Charly Musonda Jr. kon vorig jaar naar Chelsea en Manchester City. Beide clubs boden de familie vier miljoen euro, maar Musonda bleef bij Anderlecht.


Chelsea en Manchester City wilden allebei de hele familie Musonda naar Engeland halen. Behalve Charly Junior konden ook Lamisha en Tika een contract tekenen, kreeg vader Charly een trainersjob en werd de hele familie aangename woon- en leefomstandigheden beloofd. Dit hele plaatje zou zo'n vier miljoen euro omvatten.

De Musonda's beslisten echter om bij Anderlecht te blijven, maar deden dit uiteraard niet zomaar. Omdat Charly Junior nog geen zestien was, mocht hij nog geen contract tekenen. In ruil bood Anderlecht vader Charly 500.000 euro (60 % belastbaar), kreeg hij verbeterde loonvoorwaarden als materiaalman, kregen Lamisha en Tika een contract en werd ook voor de rest van de familie werkgelegenheid gezocht. Junior zelf werd opgenomen in het Purple Talent-project, dat focust op de combinatie studie-topvoetbal.

Bron: Het Laatste Nieuws





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.