De Europa League der middelmatigheid

DONDERDAG, 15 MAART 2012, 23:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

De kwartfinale van de Europa League wordt zonder Belgische teams afgewerkt. Hoewel het een mooi Europees seizoen was voor België, overheerst toch voornamelijk het gevoel dat er meer inzat.


De groepsfase werd tegen alle verwachtingen in een enorme meevaller. Anderlecht pakte als enige club in de Europa League 18 op 18. Club Brugge hield met Braga de verliezende finalist van vorig jaar achter zich en ook Standard eindigde als eerste.

De zestiende finale werd echter een ontnuchtering van formaat. Brugge raakte niet voorbij Hannover en Anderlecht zag hun Europese campagne bruusk stranden tegen AZ. Standard knokte zich haast letterlijk voorbij het Poolse Wisla Krakau.

Zelfs een zwakke wedstrijd in Alkmaar volstond niet om het Anderlechtse geloof in de kwalificatie te fnuiken. De start was zonder overdrijven furieus te noemen. Mbokani miste een resem grote kansen en een geweldige trap van Suarez strandde op de paal. Na een afgeweken schot van ex-Anderlechtspeler Martens was de strijd beslecht.

Hoewel AZ bewees een zeer degelijke ploeg te zijn, moest Anderlecht over de twee wedstrijden gezien zeker niet voor hen onderdoen. De Nederlanders mochten na afloop niet één kaars, maar een hele kaarsenwinkel branden.

AZ schakelde zonet Udinese uit, hoewel ze zowat de hele wedstrijd met een man mminder speelden na een rode kaart (en omgezette strafschop) in de tweede minuut. Udinese staat in de vaderlandse competitie nochtans op een knappe vijfde plek op amper twee punten van de derde.

In een jaar waarin de echte topclubs tegen hoog tempo het Europese toneel verlaten en met de onbetwistbare kwaliteiten binnen onze kern was het geloof om ver te raken dit jaar meer dan gegrond.

Zowel Manchester United als Manchester city bliezen vandaag de aftocht. Oordeelt u vooral zelf tegen welk van de onderstaande kwartfinalisten Anderlecht geen kans had gemaakt.

Hannover96, Sporting Lissabon, Valencia, Athletic Bilbao, Metalist Charkiv, AZ, Atletico Madrid en Schalke 04

Maar gedane zaken nemen geen keer. Er rest ons niets anders meer dan de titel met het bijbehorende Champions League ticket binnenhalen en stiekem hopen dat het geluk daar wel onze kant kiest.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.