"Bij zware blessure ging ik naar rechtbank"

DINSDAG, 20 MAART 2012, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Peter Delorge reageert vandaag in de kranten op de excuses van Marcin Wasilewski voor diens elleboog van zondag. "Laat die excuses maar. Hij deed het opzettelijk. Het tegendeel maak je mij niet wijs", aldus Delorge.


"Ik zag dat hij bij die hoekschop aan de rand van de zestien bleef staan. Hij had geen oog meer voor de bal en stormde op me af", vertelt Delorge. "Voor hetzelfde geld was mijn seizoen voorbij. Hij mag blij zijn dat ik ongedeerd bleef. Misschien was ik anders wel naar de rechtbank gestapt."

Delorge apprecieert wel dat Anderlecht Wasilewski al een boete oplegde. "Ik vind het groot van Anderlecht dat ze hem zelf straffen. Ik hoop nu alleen dat de bond ook zijn verantwoordelijkheid neemt en een voorbeeld stelt. Van Wasilewki zelf hoorde ik nog niks. Ik heb een paar gemiste oproepen maar ik veronderstel dat hij dan wel iets zou inspreken."

Morgen gewoon spelen

Intussen is Delorge vooral blij dat hij geen zware blessure overhoudt aan de charge van Wasilewski. "Het is slechts een barstje. Mijn neus is niet eens gebroken. Als ik niet te veel hinder ondervind, kan ik woensdag spelen. Wellicht zelfs zonder masker."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.