Brouwers: "Wasilewski heeft begeleiding nodig"

DINSDAG, 20 MAART 2012, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe moet het verder met Marcin Wasilewski? Gazet van Antwerpen zocht sportpsycholoog Jef Brouwers op voor wat duiding. "Begeleiding is volgens mij de enige oplossing. Hij gaat niet uit zichzelf tot inkeer komen", zo zegt die.


"Of Wasilewski een hardleerse recidivist is? Laat mij toe daar geen etiket op te plakken", aldus Brouwers. "Uit ervaring weet ik wel dat een bepaald gedrag uit het verleden richtingwijzend is voor de toekomst. Herhalingsgedrag heet dat in de psychologie."

"Te lang werden de daden van Wasilewski onbestraft gelaten of met de mantel der liefde bedekt. Pas op: Wasilewski is geen slechte mens. Hij is wel het type voetballer die denkt dat alle middelen veroorloofd zijn op een veld."

"Boete heeft niet veel zin

"Het is goed dat Anderlecht laat merken dat het gedrag van Wasilewski ontoelaatbaar is", gaat Brouwers verder. "Een boete heeft echter niet veel zin. Tenzij het om een gigantisch hoog bedrag gaat."

"Wat Wasilewski mispeuterd heeft kan niet op een voetbalveld. Zulke acties worden willens en wetens gepleegd en daar hoort een wekenlange schorsing bij."

Bron: Jef Brouwers



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.