Jeugdig Anderlecht verliest nipt tegen Lyon

ZATERDAG, 16 JULI 2022, 17:46 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd tegen Lyon verloren met 2-3. In deze wedstrijd kregen jonge spelers en invallers hun kans. Het winnende doelpunt viel laat in de wedstrijd.

Anderlecht klom op voorsprong net voor het kwartier via Colassin maar voor rust maakten de Fransen gelijk via Moussa Dembélé. Tien minuten na rust klommen ze op een 1-2 voorsprong via Cherki. Anderlecht kwam echter terug tot 2-2 via Stassin in minuut 73.

In minuut 76 gooide Lyon zijn elftal flink door elkaar en in de 83ste minuut maakten de bezoekers er nog 2-3 van met een knap doelpunt van Augarreau.

Score: 2-3
Doelpunten: 13' Colassin (1-0), 36' Dembélé (1-1), 54' Ckerki (1-2), 73' Stassin (2-2), 83' Augarreau (2-3)

Anderlecht: Verbruggen (46' Coosemans, Sadiki (75' Bouchouari), Kana, Sardella (75' Lapage), Angulo (25' Duranville), Olsson, Arnstad (46' Leoni), Ait El Hadj, Mychaylichenko, Stroeykens (68' Stassin), Colassin (46' Bundu)

Lyon: Riou, Lomami, Da Silva, Boateng, Dubois, Diomande (69' Augarreau), El Arouch, Bounaas (22' Bonnet), Cherki (64' Soumare), Dembele, Barcola
Na minuut 76: Riou, Djime, Felix, Boueye, Iala, Nsombi, Bonnet, Augarreau, Soumare, Lega, Dib