"Wasyl verdient niet dezelfde straf als Witsel"

WOENSDAG, 21 MAART 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen weet Marcin Wasilewski of hij vervolgd wordt voor zijn elleboogstoot. Herman Van Holsbeeck geeft alvast toe dat de Pool een straf verdient. "Als de straf in verhouding is tot wat hij deed, dan gaan wij niet in beroep."


Van Holsbeeck gaat wel niet mee in het geroep om Wasilewski even zwaar te schorsen als Axel Witsel indertijd. "Ik hoor dat sommigen nu pleiten voor zes weken schorsing. Komaan, zeg! Wat Wasyl deed, is ontoelaatbaar. Maar als we dezelfde normen gaan hanteren als voor de straf van Witsel, die iemands been brak, dan is dat niet juist", zo zegt de Anderlecht-manager.

STVV betreurt intussen dat Anderlecht Wasilewski zelf niet schorst na zijn elleboogstoot tegen Delorge. "Een boete is zogezegd te gemakkelijk, maar we hebben die beslissing in eer en geweten genomen. Marcin zal er in de belangrijkste periode van het seizoen sowieso een aantal wedstrijden niet bij zijn", aldus Van Holsbeeck.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.