"Patou ziet Anderlecht als opstap naar de top"

WOENSDAG, 21 MAART 2012, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een doelpunt in blessuretijd bezorgde Patou Kabangu Anderlecht zondag een punt in Sint-Truiden. In Congo was hij een grote vedette, hier moet hij zijn status nog verdienen. "De eerste maanden in België had hij het moeilijk."


In Het Nieuwsblad praten de echtgenote en broer van Kabangu vandaag over de eerst maanden van de Congolees in België. In het begin zat hij hier alleen met Bedi Mbenza, maar sinds vorige dinsdag zijn zijn vrouw, drie kinderen en broer ook in België.

"De eerste maanden in België waren niet gemakkelijk voor mijn man", zegt Kabangus vrouw Hortense. "Hij was hier alleen en het was koud. Gelukkig heeft Papa Mbokani hem opgevangen. Sinds wij bij hem zijn voelt hij zich een stuk gelukkiger."

"In Congo heeft hij bodyguards nodig"

Ook de status van Kabangu en Mbenza is hier anders dan in Congo. "Mazembe noemden ze hem Le Kaizer. Hij was de grote chef van het team. Als spelers van Mazembe zijn hij en Bedi grote vedettes, maar Patou is de absolute ster", aldus zijn broer José.

"Als hij één voet buiten durft zetten, wordt hij binnen de kortste keren achtervolgd door honderden fans. Die jongens hebben ginds constant bodyguards nodig. Hier in België woont hij nu wel in een mooi appartement, maar in Afrika heeft hij meerdere huizen en verschillende auto's: van een Pontiac over een Mercedes tot een Range Rover."

"Uitdaging om te slagen in Europa"

"Voor Patou is het een uitdaging om te slagen in Europa nadat hij met Mazembe alles gewonnen had wat er te winnen viel", gaat José verder. "Zowel Patou als Bedi moet zich nog wat aanpassen aan het leven en het spelniveau. Maar als ze hun kans krijgen, kunnen zowel Patou als Bedi een meerwaarde zijn."

"Patou ziet België als een mooi opstapje naar een topcompetitie. Hij voelt zich alleszins al thuis bij Anderlecht, want samen met Mbokani, Bedi en Kouyaté danst hij regelmatig in de kleedkamer."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.