Jacobs: "Wasilewski is zijn krediet kwijt"

WOENSDAG, 21 MAART 2012, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Roland Juhasz neemt straks zijn plaats in de Anderlecht-defensie weer in na schorsing. De vraag is wie moet wijken: Odoi of Wasilewski na zijn elleboogstoot. "Wat ik ook beslis, alles kan goed of slecht zijn", zegt Ariël Jacobs.


Overweegt Jacobs op Wasilewski aan de kant te laten na de gebeurtenissen van zondag? "Niet in overleg met hem, want dan ken ik zijn reactie al. Dat soort overwegingen moet je op dit ogenblik niet met Marcin maken. Als hij zelf zou denken aan een wedstrijd rust, had hij me dat al wel lang laten weten. Maar iedere beslissing die je in deze neemt, kan een goeie of een slechte beslissing zijn."

"Marcin weet dat hem mogelijk zware sanctie wacht"

Jacobs heeft al een gesprek gehad met Wasilewski. "Ik sprak hem maandagochtend en hij is zich héél bewust van wat er gebeurd is. In dat soort discussies komen spelers meestal af met: 'Ja maar, die heeft eerst dit of dat gedaan'. Ik zeg dit niet om hem te verdedigen, maar zoiets komt bij Marcin niet eens op."

"Hij was in ons gesprek onder vier ogen heel eerlijk en neemt alle verantwoordelijkheid op zich. Hij heeft me verzekerd dat hij niemand heeft willen blesseren, maar hij weet dat hem mogelijk een zware sanctie wacht en wil zich zelf niet in de polemiek mengen. In een klap is hij zijn opgebouwde krediet kwijt."

"Marcin heeft zijn reputatie tegen"

Ook Jacobs houdt er serieus rekening mee dat hij zijn verdediger binnenkort meerdere wedstrijden moet missen. "Er spelen te veel factoren in zijn nadeel. Gezien de precedenten én de naam van Marcin moet ik inderdaad rekening houden met een schorsing."

De enige hoop om een schorsing te mislopen schuilt in de uitleg van scheidsrechter Loeman. Die vertelde dat hij floot voor een andere fase, maar op de beelden is hoegenaamd niets te zien. "Daar ga ik me niet over uitspreken want ik ken de procedures niet. Maar je bevindt je in een verliezende minderwaardigheidspositie, je kan alleen afwachten wat er van zal komen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.