Jordan Lukaku: "Hier droomt iedereen van"

DONDERDAG, 22 MAART 2012, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door het uitvallen van Safari maakte Jordan Lukaku zijn debuut in het A-efltal van Anderlecht. "Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar mijn vertrouwen steeg bij elke baltoets", aldus Lukaku, wiens debuut Jacobs tevreden stemde.


"Elke jeugdspeler droomt hiervan", zo vertelde de jongste van de Lukaku-broers na de partij. "Als linksback probeerde ik niemand te laten passeren, maar tegelijkertijd wilde ik de ploeg ook offensief iets bijbrengen. Dat is mijn spel. Het was leuk toen één van mijn dribbels lukte en het publiek mijn naam scandeerde."

Ongetwijfeld zal Jordan vergeleken worden met zijn broer Romelu. Jordan probeert dit wat af te houden. "Ik vind niet dat ik in de voetsporen treed van mijn broer. We zijn twee totaal andere types en ik ga mijn eigen weg. Romelu heeft me na de match wel al proberen te bellen, maar ik stond in de douche en zal straks wel terugbellen."

"Maakt niet uit wat buitenwereld over me denkt"

Nu Safari out is voor de rest van het seizoen, komen er voor Lukaku mogelijk nog kansen. "Natuurlijk wil ik nu graag meer spelen, maar ik blijf realistisch. Als Deschacht straks terugkeert, zal ik weer op de bank zitten. Het is al mooi dat de trainer vandaag vertrouwen gaf aan jongeren zoals Canesin, Praet en mezelf."

Lukaku voelt zich goed in dit Anderlecht. "Topspelers als Biglia en Jovanovic begeleiden ons ook goed, maar we moeten hard blijven werken. Ik weet dat de buitenwereld denkt dat ik nonchalant ben, maar het maakt niet uit wat anderen denken."

Jacobs: "Belangrijke stap in Jordan zijn leerproces"

Trainer Ariël Jacobs had na de match een complimentje veil voor zijn debutant. "Invallen zonder opwarming was niet gemakkelijk voor Jordan. Als verdediger kun je altijd op een counter lopen, maar met zijn lef en durf heeft hij het goed gedaan. Jordan heeft een belangrijke stap gezet in zijn leerproces."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.