Jacobs: "Mooie revanche na STVV"

DONDERDAG, 22 MAART 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs feliciteerde na de match tegen Zulte Waregem zijn spelers voor hun prestatie. "Ze hebben een mooie revanche genomen na de wedstrijd tegen STVV. Ze hebben getoond wat ze echt kunnen", aldus de Anderlecht-coach.


"Dat was niet meer dan logisch", zo vertelde Jacobs. "In het groepsgesprek van afgelopen maandag bleek al dat iedereen besefte dat ze tegen STVV ondermaats gepresteerd hadden."

Toch sloeg Jacobs een zucht van opluchting toen het laatste fluitsignaal weerklonk. "Dit was een wedstrijd waar je alle clichés over kan bovenhalen. Als je zelf de kansen niet afmaakt en je treft drie keer de paal dan weet je dat je in moeilijkheden kan komen. Vaak heeft een tegenstander dan maar twee à drie kansen, maar die kunnen dan wel dodelijk zijn."

"Hopelijk is Suarez fit tegen play-offs"

Komend weekend kan Anderlecht opnieuw genieten van wat rust, om het weekend erna te beginnen aan de play-offs. Door de halvering van de punten start paars-wit de nacompetitie met een bonus van drie punten op Club Brugge. "Het blijven toch drie punten. We beginnen thuis en moeten proberen onze thuisreputatie eer aan te doen. Bovendien moeten we er telkens staan tegen de topploegen, thuis en uit."

Jacobs hoopt tegen dan ook opnieuw te kunnen beschikken over Matias Suarez. "Hij heeft op doktersadvies de laatste twee wedstrijden niet gespeeld om te vermijden dat de blessure erger werd. De tien dagen rust die nu komen,zullen nu wel van pas komen. Hopelijk is hij dan opnieuw fit."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.