Jordan en Romelu Lukaku: vijf verschillen

VRIJDAG, 23 MAART 2012, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Jordan en Romelu Lukaku erg verschillend zijn, is geen geheim meer. Het Nieuwsblad somt vandaag de vijf grootste verschillen tussen de twee broers op. "Jordan wil niet constant vergeleken worden met Romelu."


1. Allrounder vs. spits

"Jordan heeft een beetje het profiel van Tottenham-speler Garreth Bale", zei Dirk Gijselinckx, de technisch jeugdcoördinator van Anderlecht, ooit. "Romelu neigt meer naar Drogba."

Lierse-jeugdcoach Marc Van Hoomissen, die de broers indertijd ontdekte, beaamt dit. "Jordan is een allrounder. Hij speelde nu wel als linksback, maar met zijn lef kan hij ook linksbuiten spelen. Hij heeft een goeie dribbel en voorzet, terwijl Romelu meer een pure afwerker is."

2. Techniek vs. kracht

Als voetballer beschikt Jordan over een erg sterke techniek, Romelu is dan weer vooral een krachtmens. "Romelu ziet er misschien nog iets indrukwekkender uit, maar onderschat de kracht van Jordan niet", aldus Van Hoomissen.

3. Dromer vs. realist

"Jordan loopt dikwijls met zijn hoofd in de wolken en droomt meer, terwijl Romelu steeds hard werkte om te slagen, verklaarde Anderlecht-beloftencoach Geert Emmerechts vorig seizoen. Bij de sociale cel van Anderlecht valt wel te horen dat Jordan de jongste maanden een grote stap vooruit heeft gezet en een stuk volwassener is geworden.

4. Deugniet vs. knuffelbeer

"Jordan was een flapuit en Romelu dacht eerst na voor hij iets zei", zegt Remy Van Hoey, de chauffeur van Anderlecht die hen jarenlang in Boom ging halen. "Jordan dat was moppen tappen, deugnieterij en luide muziek. Toffe kerel, maar hij was dikwijls te laat."

5. Arsenal vs. Chelsea

Dat Chelsea de droomclub was van Romelu was algemeen bekend. Broer Jordan heeft het voor stadsgenoot Arsenal. "Als Arsenal Chelsea versloeg, dan konden de broertjes daar uren over discussiëren", herinnert jeugdvriend Vinnie Frans zich.

"Net zoals het Romelu's grote droom was om ooit voor Chelsea te voetballen, is het Jordans wens om ooit het Arsenal-shirt aan te trekken. Maar hun allergrootste droom is wellicht om eens samen in één topelftal te spelen."

"Of Jordan daarvoor naar Chelsea zou gaan, weet ik niet. Ik denk dat Jordan eerst zijn eigen carrière wil uitbouwen. Hij heeft er een hekel aan dat mensen zeggen dat hij doorbreekt omdat hij de broer van is."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.