800.000 euro per jaar voor Praet

ZATERDAG, 24 MAART 2012, 09:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht een serieuze inspanning gedaan om Dennis Praet te houden. Hun bronnen spreken van een bedrag van 800.000 euro per jaar om hem te overtuigen 'neen' te zeggen tegen buitenlandse topclubs.


In het verleden toonden onder meer Inter Milaan en het Franse Lille interesse in Praet en ook nu waren er kapers op de kust. Zonder contractaanpassing was de 17-jarige Leuvenaar wellicht vertrokken.

Herman Van Holsbeeck geeft toe dat Anderlecht stevig in de buidel moest tasten om Praet te houden, maar wilde niet ingaan op bedragen. "We hebben een inspanning gedaan om Dennis langer aan ons te binden, dat klopt. Als Belgische club is dat de enige manier waarop we goede spelers kunnen halen en langer aan ons kunnen binden."

"Vroeger hebben soms onvoldoende inspanningen geleverd om talenten als Steven Defour en Kevin De Bruyne, die op jonge leeftijd op de markt kwamen, binnen te halen, aldus de Anderlecht-manager. "Daarom hebben we nu besloten dat we risico's moeten durven nemen, toch als het om jonge spelers gaat die op termijn een absolute meerwaarde kunnen betekenen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.