Anderlecht weigert minderjarig Qatarees talent

WOENSDAG, 28 MAART 2012, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht werd onlangs uitgenodigd in de Aspire-academie van Qatar, waar erg talentvolle jonge Afrikanen worden opgeleid. Paars-wit weigerde wel een minderjarige speler te contracteren. "We willen illegale toestanden vermijden."


"Het klopt dat we in Qatar zijn geweest en ons één jongen, Ibrahima Dramé, is aangeboden", zegt manager Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "We hebben onderhandeld in Londen maar finaal afgezien van een transfer. Anderlecht haalt geen minderjarigen uit Qatar weg en wil alles correct afhandelen."

Die Dramé is overigens niet de eerste de beste. In de finale van het jeugdtoernooi Milk Cup scoorde hij voor Aspire een hattrick tegen Manchester United. "Pas als zo'n speler achttien is, kan er sprake zijn van een transfer", zegt Van Holsbeeck. "En dan zullen wij zonder tussenpersonen rechtstreeks met Aspire onderhandelen."

Ook Club Brugge en RC Genk hadden al spelers van Aspire op het oog. Eupen en Tubeke werd zelfs een samenwerking voorgesteld om spelers te laten rijpen, zoals indertijd met de Ivorianen bij Beveren gebeurde.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.