Van Holsbeeck eist schadevergoeding van Alatta

DONDERDAG, 29 MAART 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck eist 25.000 euro schadevergoeding van Pietro Alatta, de oud-manager van Silvio Proto. Die beschuldigde Van Holsbeeck bij Proto's transfer van allerlei louche zaken. Van Holsbeeck diende daarvoor klacht in.


Alatta noemde Van Holsbeeck toen (in 2006) een corrupte witwasser en 'de grootste hoerenzoon'. Volgens hem waren de transfers van enkele Argentijnen in die periode (Frutos, Biglia, Pareja en Leiva) witwasoperaties waarbij heel wat geld is blijven plakken aan sommige handen. Ook bij een transfer van een Franse speler (Ehret, Pujol?) zou 500.000 euro in de zakken van Van Holsbeeck verdwenen zijn, zo beweert Alatta.

Op 26 oktober 2006 diende Van Holsbeeck hiervoor klacht in tegen Alatta, die ook betrokken was in de omkoopzaak rond de Chinees Zeyun Ye en sindsdien uit het Belgische voetbal verdwenen is. Tijdens een zitting gisteren eiste Van Holsbeeck een schadevergoeding van 25.000 euro. Op 10 oktober zal de zaak voorkomen.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.