Juhasz: "Wasilewski verdient geen schorsing"

DONDERDAG, 29 MAART 2012, 09:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dinsdag weet Marcin Wasilewski hoeveel matchen hij moet missen voor zijn elleboogstoot aan Peter Delorge. Zijn maatje Roland Juhasz hoopt alvast geen. "Marcin verdient geen schorsing. Het was gewoon een ongelukkig contact."


"Vlak na onze wedstrijd op Sint-Truiden zag ik Newcastle - Norwich op tv. Daar gebeurde exact hetzelfde en niemand die reageerde. Voetbal is een contactsport en dit kan helaas gebeuren", zegt Juhasz in La Dernière Heure.

"Weet je, het is niet gemakkelijk voor scheidsrechters. Bij corners gebeuren er veel fouten. Neem nu de bekerfinale waar De Ceulaer werd uitgesloten. Als je dat doet, moet je een rode kaart trekken voor elk contact. Wat Wasyl deed, was geen gemene fout. Maar de journalisten zetten zoveel druk en het is niet eenvoudig voor hem."

"Marcin is echt rustiger geworden"

Sinds zijn beenbreuk pakt Wasilewski veel minder kaarten dan voorheen, dat is ook Juhasz opgevallen. "Marcin is erg rustig dit seizoen. Dat is trouwens het beste bewijs dat hij dat tegen Delorge niet met opzet deed. Het was een ongelukkig contact, hij wilde niemand blesseren. Marcin was gefocust op de bal en zag niet wie er voor hem stond."

"Ik hoop dat de mensen van de Bond ook zullen zien dat hij voor de bal ging en niet voor de speler", aldus Juhasz. "Voor mij verdient Marcin ook geen boete van de club. Waarom zou dit moeten als hij niet geschorst wordt?"

Bron: La Dernière Heure





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.