Van Holsbeeck: "60 % kans op landstitel"

DONDERDAG, 29 MAART 2012, 13:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad blikt Herman Van Holsbeeck vooruit naar de play-offs. Hij noemt Anderlecht titelfavoriet nummer 1 en verwacht dat zijn spelers dit ook tonen. "De echte leiders moeten opnieuw opstaan."


De voorbije weken was het nochtans niet veel soeps wat Anderlecht liet zien. "We weten dat de wedstrijden op Lierse, STVV en Bergen draken van matchen waren. Wij verwachten een reactie van de spelers op de terechte kritiek die ze kregen voor die slappe prestaties van de laatste weken", aldus de Anderlecht-manager.

"Na de match op STVV zijn we in de kleedkamer geweest en hebben we de spelers een duidelijke boodschap gebracht. Het gaat over veel centen, het is evident dat we hen dat laten weten. We doen er alles aan om kampioen worden."

"We zijn het best als er veel druk is"

Voor Van Holsbeeck is en blijft Anderlecht de favoriet om kampioen te worden. "Met de huidige voorsprong schat ik onze kansen op zestig procent. Onze grootste concurrent is Anderlecht zelf. Je voelt wel de druk: er staan 750.000 fans achter ons, de overige negen miljoen Belgen wachten tot wij op onze bek gaan."

Dit zorgt uiteraard voor extra stress, positieve stress. "Anderlecht is het best als we in de hoek zitten en klappen krijgen. Veel spelers van Anderlecht kicken op de druk die er nu is", zo weet Van Holsbeeck.

"Odoi moet het nu tonen op het veld"

Vorig jaar verloor Anderlecht vlak voor de play-offs Boussoufa en raakten Deschacht en Biglia geblesseerd. Nu zijn op Vargas en Safari na alle spelers beschikbaar. "Onze beste spelers zijn gebleven. Terwijl je eens moest weten welke bedragen we afgewimpeld hebben van de Russen de vorige maanden", aldus Van Holsbeeck.

Hij houdt wel rekening met een schorsing van Wasilewski. "Hij is er allicht drie, vier weken niet bij. Dan verwacht ik van Odoi dat wat hij in de kranten zegt, ook op het veld laat zien. Wij verwachten van Odoi prestaties op het veld, niet in de dagbladen. Daarvoor hebben we hem gekocht."

"Spelers zullen twee keer nadenken voor ze vertrekken"

Na de play-offs wacht Van Holsbeeck een andere drukke periode: de transferzomer. Vreest hij veel spelers te verliezen? "Als de ploegen die in Suarez geïnteresseerd zijn, effectief doorduwen, kunnen we hem niet houden. Sommigen (zoals Juhasz, red.) kunnen beloond worden als we kampioen spelen door ze te laten gaan."

Ook Biglia hengelt al een tijdje naar een transfer naar een grotere competitie. "Hij zit al zes jaar op Anderlecht en ik begrijp dat je dan uitkijkt. Als hij nog een paar jaar wacht, wordt dat moeilijker voor hem. Alles zal afhangen van welke club er komt", sluit Van Holsbeeck een vertrek niet uit.

"Onze spelers zijn naar Europese normen goed betaald. Ze gaan dus twee keer nadenken vooraleer ze naar een club gaan waar ze tegen de degradatie moeten vechten. Dan moet het financiële echt doorwegen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.