"Jacobs heeft grote verdienste voor Anderlecht"

DONDERDAG, 29 MAART 2012, 15:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine blikt Peter Vandenbempt vooruit naar de play-offs. Hij heeft het onder meer over Anderlecht, Ariël Jacobs en Matias Suarez. "Suarez is de strafste Gouden Schoen in jaren", zo vindt Vandenbempt.


Hoewel Anderlecht aan de leiding staat, wordt er toch vaak getwijfeld aan Ariël Jacobs. Onterecht, vindt Vandenbempt. "Zijn verdienste is groot. Anderlecht heeft dit jaar thuis het beste voetbal gespeeld van de laatste tien jaar. En in tegenstelling tot veel anderen vind ik dat zijn palmares wel gezien mag worden. Kijk maar eens wat de spelers die de CL-kwalificatie tegen BATE Borisov verspeelden later in hun carrière nog hebben gepresteerd", aldus de Sporza-journalist.

"Zelfs na vier en een half jaar heb ik de indruk dat Jacobs met geen enkele speler gebrouilleerd is. Dat is een prestatie waar geen van zijn voorgangers in geslaagd is sinds Boskamp . Misschien heeft dat ook te maken met de intelligente manier waarop hij in vele talen kan communiceren met zijn spelers."

Vandenbempt geeft wel toe dat Anderlecht te weinig goed voetbal speelde onder het bewind van Jacobs. "Maar achteraan had Jacobs misschien geen goeie voetballers. Als ze op training de eenvoudigste pass- en trapvormen uitvoerden, zochten de dieren in het park dekking, hoor ik."

"Jacobs stelde ook veto tegen vertrek Suarez"

Volgens Vandenbempt heeft Jacobs ook een groot aandeel in de ontwikkeling van Matias Suarez. "Een jaar of twee geleden ging hij op de rem ging staan toen men Suarez van de hand wilde doen. Jacobs noemde hem toen de enige die ooit in een betere competitie zou meekunnen."

Vandenbempt is ook onder de indruk van de mentale capaciteiten van de Argentijn. "Suarez doet altijd honderd procent zijn best, je hebt nooit de indruk dat die tegen zijn goesting op het veld staat."

"Hij is voor mij de strafste Gouden Schoen in jaren voor de manier waarop hij daarmee is omgegaan: leed geen rendementsverlies na zijn prijs, is niet nukkig, legt geen ronkende verklaringen af, laat zich niet gek maken door transfergeruchten. Die jongen doet gewoon verder."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.