Dendoncker: "In Biglia's voetsproren treden"

VRIJDAG, 30 MAART 2012, 08:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De 16-jarige Leander Dendoncker maakt momenteel het mooie weer bij de beloften van Anderlecht en de Belgische U17. De West-Vlaming tekende onlangs een profcontract voor drie jaar. "Mijn troeven? Duelkracht, passing en inzicht."


Via de groene tafel plaatsten de Belgische U17 zich deze week voor het EK in mei. In de drie wedstrijden die België op het kwalificatietoernooi speelden, scoorde Dendoncker twee keer. "En zeggen dat ik dit seizoen voor Anderlecht nog niet gescoord heb", lacht Dendoncker in Het Laatste Nieuws.

"Het was lang geleden dat ik de weg naar doel nog eens had gevonden en dan doen die twee goals altijd deugd natuurlijk. Dat we uiteindelijk toch nog naar het EK mogen, is beloning voor ons harde werk. Iedereen kijkt ernaar uit om zich met de beste landen van Europa te meten. Het wordt een prachtige ervaring."

"Heb tijd om rustig te groeien"

Dendoncker is een West-Vlaming die door Anderlecht werd opgemerkt bij Passendale. "Hoewel ik nog maar 16 ben, zit ik vast in de kern van de -19-jarigen en ik ben ook al twee keer aan de aftrap verschenen bij de beloften", zegt hij. "Zowel tegen KV Mechelen als tegen Beerschot stond ik in de basis."

Duelkracht, passing en inzicht noemt Dendoncker zijn grootste troeven. "Aan mijn wendbaarheid en mijn snelheid op de eerste meters moet ik werken", kent hij ook zijn mindere punten. "Als ik naar het eerste elftal van Anderlecht kijk, dan vind ik dat mijn speelstijl het dichtst aansluit bij die van Lucas Biglia. Het zou schitterend zijn om op termijn in zijn voetsporen te treden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.