Canesin: "Soms twijfel ik aan mezelf"

VRIJDAG, 30 MAART 2012, 08:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Fernando Canesin begon sterk aan het seizoen, maar toen het elftal zich vormde, viel hij ernaast. En zo is hij al maanden veroordeeld tot invalbeurten. Dit zorgt voor twijfels. "Ik mis wat ritme en vertrouwen", geeft hij toe.


"Soms twijfel ik, ik weet niet waarom. Misschien omdat ik tijdens de eerste ronde altijd speelde en nu niet meer", aldus Canesin in de kranten. "Als ik dan speel, maar niet goed in de match zit, speelt het soms in mijn hoofd dat ik zo moeilijk scoor. Maar dat moet ik vergeten. Een ervaren speler als Jovanovic helpt me daarbij door veel met me te praten."

Toch is Canesin niet ontevreden over zijn eerste seizoen in de A-kern. "In de eerste helft van het seizoen heb ik toch veel gespeeld", zegt Canesin. "Ook Europees heb ik toen mijn steentje bijgedragen. Nu kom ik minder aan de bak, maar dat geeft vooral aan dat ik nog veel werk heb. Toen ik zag dat het team goed draaide met Suárez, Gillet, Mbokani en Jovanovic op de offensieve posities, wist ik dat het moeilijk zou worden voor mij."

Suarez als voorbeeld

Als Canesin mag spelen, dan is het vooral ter vervanging van Suarez. Als die deze zomer vertrekt, komen er kansen voor de Braziliaan. Die ziet Suarez ook als voorbeeld in deze moeilijke periode. Ook die zat vorig seizoen meer op de bank dan hem lief was.

"Ik hoop net als hem mijn verhaal hier te kunnen schrijven. En waarom zou ik volgend jaar zijn rol niet kunnen overnemen? Ik ben goed begonnen, maar dat is verleden tijd. Ik moet blijven werken", zo besluit Canesin.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.