"Jovanovic en Mbokani mogen niet falen"

ZATERDAG, 31 MAART 2012, 16:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de play-offs die beginnen, is de speeltijd voorbij. Dat vindt ook Paul Van Himst. "De congé van sommige spelers is voorbij. Vooral op verplaatsing tegen de kleinere ploegen namen sommige topspelers al eens een snipperdag."


"Jongens als Mbokani en Jovanovic zijn gemaakt om topmatchen te spelen. Zo'n Play-off 1 is op hun maat gesneden", vertelt de Anderlecht-legende in Het Nieuwsblad. "Ze mogen ook niet falen, want Anderlecht heeft ze alletwee net gehaald om kampioen te worden."

Van Himst, die als speler zelf acht keer kampioen werd met Anderlecht, ziet zijn ploeg als topfavoriet voor de titel. "Op basis van intrinsiek talent heeft Ariël Jacobs natuurlijk de beste ploeg van België. Hij zit misschien wat krap in de verdediging, maar vooraan zijn er zoveel spelers die met één flits een match kunnen beslissen."

"Maar het wordt niet zo gemakkelijk als aanvankelijk gedacht. Drie punten voorsprong is niet veel en Club Brugge speelt misschien niet het mooiste voetbal, maar het is meestal wel erg efficiënt", aldus Van Himst. "De eerste wedstrijden worden cruciaal. Als Anderlecht zijn eerste drie matchen wint, dan is de buit binnen. Hopelijk zijn Suarez en Biglia goed, want dan draait de ploeg een stuk beter."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.