Invallers leiden Anderlecht naar 3-0

DONDERDAG, 11 AUGUSTUS 2022, 22:09 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-0 gewonnen tegen Paide Linnameeskond, maar het had daarvoor wel de kwaliteiten nodig van invallers Silva en Refaelov. Voor rust stond Paars-wit ongeïnspireerd op het veld, maar het toonde een ander gelaat na de invalbeurt van Silva en Refaelov. De Portugees scoorde snel en daarna was het tweemaal Murillo die de netten liet trillen.

De tijden waarin Anderlecht regelmatig zijn eerste Europese tegenstanders savoureerde, behoort al even tot het verleden. Maar mogen we toch iets meer verwachten dan deze vertoning voor rust? Akkoord, door de 0-2 in Estland kon Anderlecht het rustig aan doen, maar de spelers namen dit toch iets te letterlijk op. Het duurde immers tot minuut 41 alvorens Anderlecht de eerste kans bij elkaar voetbalde tegen het nietige Paide. Esposito schoot over en even later redde Aksalu wel de 1-0, opnieuw op een schot van Esposito. In de toegevoegde tijd schoot ook Amuzu nog hoog over.

Verder was het armoede troef in de eerste helft. Anderlecht speelde erg slordig en kon voor minuut 41 dus geen enkele kans creëren. Nochtans stonden enkele spelers aan de aftrap die hun ijver konden tonen aan Mazzu. De Esten roken hun kans op stilstaande fases en Trebel moest op het kwartier een kopbal redden op de lijn, al was het niet duidelijk of de bal echt binnen het kader was beland. Ook Delcroix moest later eens tussenbeide komen om een schot te blokkeren.

Na rust was er geen verbetering zichtbaar. Net voor het uur mochten Refaelov, Stroeykens en Silva opdraven. Nog geen drie minuten later kreeg Silva de bal van Refaelov en klom Anderlecht meteen op 1-0. Paars-wit leek nu eindelijk wakker door deze kwaliteitsinjectie. Refaelov haalde mooi uit, maar Sardella had pech dat hij de rebound niet echt goed kon raken. Na de drankpauze haalde Silva hard uit en bediende daarna rustig Murillo die de score verdubbelde. Paide kon de Paars-witte versnelling niet volgen en drie minuten laten scoorde Murillo nogmaals nadat hij werd bediend door Silva en Olsson. De Panamees scoorde bijna een zuivere hattrick, maar Aksalu redde zijn vluchtschot. Anderlecht bleef goed combineren en breide daarmee toch een bevredigend einde aan deze Europese wedstrijd.

Anderlecht speelt de play-offs tegen Young Boys Bern en het is duidelijk dat het zich tegen de Zwitsers geen grapjes zal kunnen veroorloven zoals we voor rust te zien kregen. Dit Anderlecht lijkt nu al vroeg op het seizoen enorm afhankelijk van Silva en Refaelov voor creativiteit en doelpunten.