Suarez en Biglia nemen het op voor Wasilewski

MAANDAG, 2 APRIL 2012, 14:28 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Morgen verschijnt Marcin Wasilewski voor het Sportcomité voor zijn elleboogstoot tegen Peter Delorge. Nadat eerder Roland Juhasz al zei dat Wasyl geen schorsing verdient, nemen nu ook Lucas Biglia en Matias Suarez het voor hem op.


Biglia: "Twee maten en twee gewichten"

"Ik wil geen polemiek starten en ik wil niemand bekritiseren, maar ik stel wel een aantal dingen vast", zo vertelde Biglia zaterdag in De Morgen. "Ik wil de slag van Wasilewski helemaal niet rechtvaardigen. Maar ik zie dat daar een enorme heisa rond gemaakt is, terwijl Delorge drie dagen later toch weer speelde."

"En dan vergelijk ik met de laatste match tegen Zulte Waregem, waar Berrier zwaar ingaat op Safari. Daar is helemaal geen heisa rond gemaakt, hoewel Behrang voor langere tijd out is. Dan vind ik dat er gewerkt wordt met twee maten en twee gewichten. Daarom vind ik ook dat Wasilewski verdient om zijn tien matchen in de play-offs te spelen, omdat hij op dezelfde manier gesanctioneerd zou moeten worden als Berrier."

Suarez: "Schorsing zou onterecht zijn"

Ook Matias Suarez hoopt dat Wasilewski morgen vrijuit gaat. "Het zou onterecht zijn als hij geschorst wordt. Delorge kon de volgende match alweer gewoon spelen. Ik ben er echt niet zeker van of Wasyl de intentie had om de tegenstander te raken", aldus Suarez na de partij van gisteren tegen Kortrijk.

Bron: De Morgen, Het Nieuwsbladanderlecht-online forum