Demol: "Aoulad was enkel met zichzelf bezig"

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 08:54 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Een tijdje geleden werd Anderlecht-aanwinst Mohammed Aoulad bij Brussels naar de B-kern verwezen. Zijn transfer naar Anderlecht werd toen aangehaald als één van de redenen. Er is echter meer aan de hand, zegt coach Stéphane Demol.


"Die transfer heeft daar voor vijftig procent mee te maken", aldus Demol in Het Nieuwsblad. "Aoulad was de exponent van die spelers die alleen met zichzelf bezig waren. Ik heb hem daarop gewezen en omdat er geen verbetering kwam in de situatie heb ik hem naast de kern gezet."

"De voorzitter heeft me dan gevraagd of ik hem nog nodig had, want dat hij hem anders een brief zou schrijven dat hij niet meer hoefde te komen. En ik heb geantwoord dat hij gerust een brief mocht sturen. Na zijn vertrek was de groep zichtbaar bevrijd."

Demol wil Aoulad echter niet te streng veroordelen. "Hij is nog jong en hopelijk leert hij hieruit. Hij is trouwens niet de enige met dit probleem. Ook Nahimana en Baras (door Anderlecht aan Brussels uitgeleend, red.) dreigden dezelfde weg op te gaan maar zij hebben het nog op tijd begrepen."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum