Van Himst: "Bestuur moet nu ingrijpen"

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 13:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de wedstrijd tegen Kortrijk twijfelt Paul Van Himst of Anderlecht nog de topfavoriet voor de titel is. "Was ik coach, ik had niet geweten wie ik bij de rust had moeten vervangen. Op Mbokani na kwamen ze allemaal in aanmerking."


"In zo'n situatie steek je nog best alle namen in een zak, rammelt er eens goed mee, er zal er wel één uitvallen", aldus Van Himst in Het Belang van Limburg. "Na zondag durf ik niet meer stellig te beweren dat Anderlecht kampioen gaat worden: ik word nerveus."

"Ik kan me niet meer herinneren dat het zo slecht was", gaat Van Himst verder in De Standard. "Als je de play-offs thuis kunt beginnen tegen Kortrijk mag je toch verwachten dat je iets te zien gaat krijgen. Ik ben verrast dat het zo slecht was. Voor deze prestatie is geen enkel excuus."

"Spelers moeten dringend met elkaar praten"

Vooral de mentaliteit van de spelers stoort Van Himst. "Ik tijdens de wedstrijd sommige reacties zie, dan denk ik dat het nodig is dat spelers met elkaar praten. De spelers gaven een gelaten indruk. Dat moet zo snel mogelijk veranderen."

De oud-coach vindt dat het tijd is voor het bestuur om de puntjes op de i te zetten. "Aan het bestuur om haar spelers duidelijk te maken dat dit onaanvaardbaar is. Er moet nu ingegrepen worden, anders wekt de club de schijn met minder genoegen te nemen dan de titel. Dat zou bijna neerkomen op berusting."

"De club heeft Jovanovic en Mbokani gehaald om haar kampioen te maken, maar in het geval van Jovanovic mag het dan heel wat meer zijn. Ook Biglia valt tegen: niet normaal hoeveel balverlies hij zondag leed. Die jongen speelt al weken onder zijn niveau. Als hij zo bezig blijft, zouden topclubs wel eens kunnen afhaken."

Bron: Het Belang van Limburg, De Standard



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.