Anderlecht-kenners hard voor huidige ploeg

DINSDAG, 3 APRIL 2012, 14:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Paul Van Himst is niet de enige die zich zorgen maakt om Anderlecht. Ook Gilles van Binst, Johan Boskamp en Philippe Albert doen dit. "Het lijkt alsof de spelers niet beseffen wat het is om nóg eens de Champions League te missen."


Maandenlang zag Boskamp de landstitel weer naar Anderlecht verhuizen. "Maar eerlijk gezegd heb ik er nu schrik voor", aldus de coach die Anderlecht drie keer kampioen maakte. "De malaise blijft maar aanslepen. Ik hoop dat Anderlecht zich vrijdag tegen Standard herpakt maar helemaal gerust ben ik er niet op."

Wat Philippe Albert zondag tegen Kortrijk zag, deed pijn aan de ogen. "De eerste helft was catastrofaal", zegt de oud-verdediger. "Er zat geen enkele fut in het spel. Anderlecht sprokkelde geen enkele kans bij elkaar. Met alle respect voor Kortrijk, zo'n prestatie in de play-offs is niet normaal."

"Stress mag geen excuus zijn"

Aan de kwaliteit ligt het volgen de heren niet. "Tijdens de reguliere competitie heeft Anderlecht laten zien dat het van iedereen met gemak kan winnen", zegt Albert. "Het verschil met het begin van het seizoen is dat Proto toen nog vaak de meubelen redde. Ook Kouyaté was lange tijd top, maar kent nu een terugval. De verdediging krijgt het moeilijk en daar lijdt de hele ploeg onder."

Stress dan, zoals Ariël Jacobs aangaf? "Kom daar niet mee af!", buldert Boskamp. "Er zit ontzettend veel druk op deze selectie, door dat rechtstreeks ticket voor de Champions League, maar spelers van Anderlecht horen daar altijd mee om te kunnen gaan. Voor zulke ervaren gasten mag stress nóóit een excuus zijn."

"Anderlecht is geen groep meer"

Het valt ook op dat het middenveld van Anderlecht niet meer draait. "Van Kljestan kan ik aannemen dat hij moe is omdat hij al een heel seizoen loopt voor Biglia", zegt Van Binst. "Maar voor de anderen is er geen excuus. Constant Vanden Stock zei altijd: alleen als je in de mijn van Beringen werkt, mag je klagen over vermoeidheid. Biglia zit duidelijk met een transfer in zijn hoofd. Op dit moment is Anderlecht geen groep meer."

Ook Boskamp wijst op het gebrek aan vorm bij de Anderlecht-aanvoerder. "Ik ben helemaal niet tevreden met wat Biglia dit seizoen heeft laten zien. Qua combinatiespel kan Biglia mee bij Arsenal, maar dan zal hij zijn oude vorm moeten halen."

"De situatie van Guillaume Gillet is net omgekeerd", gaat hij verder. "Als speler maak je het in je carrière wel eens mee dat je enorm hoog piekt en Gillet valt nu gewoon terug op zijn oude niveau. Hij kan geen ploeg dragen. Iemand als Gillet speelt enkel goed als de ploeg draait."

"Geen schouderklopje gegeven"

Van Binst, Boskamp en Albert wijzen erop dat er snel moet worden ingegrepen. Ze denken dat dit ook zal gebeuren. "Ik ben er zeker van dat Vanden Stock, Collin en Van Holsbeeck al hebben samen gezeten", zegt Van Binst.

"Na de match tegen Kortrijk zag je Vanden Stock de spelers opwachten aan de vestiaire. Dat zal ook wel niet zijn geweest om hen een schouderklopje te geven. Anderlecht moet ingrijpen voor het te laat is."

Bron: Het Belang van Limburg, De Standaard



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.