RSCA Talent Days kent hoge opkomst

WOENSDAG, 4 APRIL 2012, 08:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zo'n zeshonderd voetballertjes tussen 7 en 13 jaar namen de voorbije twee dagen deel aan de eerste 'RSCA Talent Days'. "Als we hier zes talentjes aan over houden, ben ik heel tevreden", zegt hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans.


Vanuit Luxemburg zelfs waren ze gekomen, de jonge talenten die hun dromen van een carrière bij Anderlecht. "Iedereen kon zijn kans wagen, maar enkel wie er echt bovenuit stak, kreeg een aanbod", legt Kindermans uit. "Het niveau van onze jeugd is immers al hoog."

"Het concept is simpel: elke jongen speelt drie wedstrijdjes van vier tegen vier. Dan hebben we al lang gezien wie de nodige techniek en intelligentie heeft. Eigenlijk zie ik het al bij de opwarming. Het gevoel waarmee zo'n kind de bal hanteert, vertelt me het meest."

Op deze leeftijd wordt er enkel gekeken naar de voetbalkwaliteiten. Achtergrond en mentaliteit zijn van minder belang. "Daarvalt nog aan te schaven op die leeftijd", zegt Kindermans. "Pas in de puberteit en als er geld aan te pas komt, wordt onderhandelen moeilijker."

Zo'n vijftiental kinderen mogen zich opmaken voor een tweede test volgende week.

Bron: Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen



anderlecht-online forum