Bossaerts voor vier jaar naar Man. City

WOENSDAG, 4 APRIL 2012, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kogel is door de kerk: Matthias Bossaerts verlaat na dit seizoen Anderlecht en trekt naar Manchester City. Een bezoek aan de club en gesprekken met A-kernspelers overtuigden hem. Bossaerts tekent een contract voor vier jaar.


"Manchester City volgt mij al bijna drie jaar", zegt Bossaerts in Het Nieuwsblad. "Eerst wees ik hen altijd af, maar hun scouts bleven mijn wedstrijden en prestaties volgen. Uiteindelijk heb ik toegezegd na uitvoerig overleg met mijn makelaar en mijn ouders."

"Ik juli verhuis ik naar Manchester waar ik een huis ter beschikking krijg om met mijn familie te wonen", gaat Bossaerts verder. "Het is belangrijk voor mijn ontwikkeling dat mijn ma en pa dicht bij mij blijven."

Carrièreplan

Behalve Manchester City waren ook Liverpool en Manchester United geïnteresseerd in de verdediger, die binnenkort 16 jaar wordt. Hij kon bij Anderlecht een contract tekenen, maar City deed er alles aan om hem naar Engeland te halen. Tijdens een bezoek aan de club kwamen verschillende spelers van de A-kern met hem praten en Vincent Kompany overtuigde Bossaerts dat City de club van de toekomst is.

Niet alleen financieel, maar ook sportief was het aanbod erg interessant. De nummer twee uit de Engelse competitie tekende een ambitieus carrièreplan uit voor Bossaerts, die vergeleken wordt met Kompany.
gt;
Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.