Delcroix zorgt voor kleinste verschil in Bern

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2022, 21:04 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een mooie uitgangspositie verworven in Bern na een 0-1 zege tegen de Young Boys. De Zwitsers begonnen sterk, maar Anderlecht nam de match geleidelijk in handen. Dat resulteerde pas na rust in kansen. Delcroix trapte Paars-wit op voorsprong nadat een schot van Silva van de lijn was gehaald. Bern voerde de druk opnieuw op, maar de defensie van Anderlecht hield goed stand. De 0-1 is een goed resultaat, maar de kwalificaties voor de poules is nog lang niet binnen.

De Young Boys namen de wedstrijd meteen in handen wat resulteerde in een goede kopkans voor Itten. Meteen daarna moest Van Crombrugge tweemaal ingrijpen op een schot van Rieder en de rebound. Maar de Zwitserse druk nam af rond het kwartier en Paars-wit slaagde erin om de bal wat langer bij te houden.

Dat resulteerde echter niet in kansen. Verschaeren zag een schot afgeblokt worden, maar de Paars-witte aanvallers waren moeilijk te bereiken. Na een knappe beweging, beging Itten een fout (altijd minstens geel) op Trebel die met last aan de schouder moest verzorgd worden.  Anderlecht hield verder goed stand in een redelijk kansarme eerste helft.

Na rust kwam Kana de geblesseerde Trebel vervangen. De scheidsrechter bleef ondertussen zijn gele kaarten op zak houden voor het bij momenten potige Bern. Tien minuten na rust brak Anderlecht goed uit. Stroeykens kwam een schoen te kort om uit te halen. Maar even later stond Paars-wit toch 0-1 voor. Na een corner trok Hoedt voor nadat Bern de bal achteruit had gespeeld. De poging van Silva werd van de lijn gehaald, maar Delcroix stond op de juiste plaats bij de rebound. Bern reageerde met een ver schot van Camara en met een harde vrije trap van Rieder tegen de lat.

Raman kwam Stroeykens vervangen na het uur. Bern gooide drie nieuwe krachten in de strijd. De Zwitsers drongen Anderlecht achteruit. Een plaatsbal belandde net naast en Anderlecht moest proberen om onder de druk van Bern uit te komen, te beginnen met opnieuw de bal langer in de ploeg te houden.

Een kwartier voor tijd gooide Bern al zijn laatste invaller in de strijd. Raman vormde in de laatste tien minuten de eenmansvoorhoede van Paars-wit. De Young Boys bleven ten aanval trekken, maar het leek allemaal wat zonder overleg te gebeuren. De zwakke arbiter gaf Bern dan maar een vrije trap in de toegevoegde tijd na een denkbeeldige fout van Kana. Van Crombrugge lette echter goed op. In de absolute slotfase kon Raman nog de ingevallen Esposito bereiken, maar de Italiaan aarzelde in plaats van te trappen.

Zo begint Anderlecht met een doelpunt bonus aan de terugwedstrijd.