Suarez: "Wil geen minuut van play-offs missen"

DONDERDAG, 5 APRIL 2012, 13:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks zijn patellapeesblessure speelde Matias Suarez zondag tegen Kortrijk. De pijn is niet weg, maar dat deert hem niet. "Voorlopig moet ik met de pijn leren spelen", aldus Suarez. "Risico dat het erger wordt, is er niet."


"De patellapees is ontstoken en dat betekent dat ik bij elke beweging pijn heb aan de knie", legt Suarez uit. "Als het onhoudbaar wordt, vraag ik wel een wissel. In de laatste minuten van de match tegen Kortrijk zat ik dicht bij de grens. Het was echter een cruciale wedstrijd en ik wilde er absoluut tot het einde bij zijn om te proberen de overwinning binnen te halen."

"De dokters zeggen dat het mogelijk de hele periode van de play-offs kan duren. Rusten is nu echter onmogelijk. Ik heb dertig matchen gespeeld om de play-offs te betwisten en wil er geen minuut van missen. Maar ik ga wel niet met een inspuiting spelen. Ik deed het nog geen enkele keer en en ga dat ook niet doen. Ik verkies de pijn."

"Wij blijven favoriet voor de titel"

Naar morgen dan, naar de lastige verplaatsing naar Standard. "We moeten winnen", zo weet Suarez. "Maar niet alleen tegen hen, we moeten elke match winnen. Tegen Standard moeten we de fouten die we tegen Kortrijk maakten, rechtzetten. We zullen hypergemotiveerd zijn."

Hoewel sommigen na Kortrijk luidop twijfelen aan de titelkansen van Anderlecht, blijft Suarez overtuigd dat paars-wit de koppositie tot het einde kan vasthouden. "Wij zijn nog altijd favoriet voor de titel. De vijf andere teams in deze play-off I zijn sterk, maar wij willen kampioen worden."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



anderlecht-online forum