Wasyl opnieuw in opspraak

MAANDAG, 9 APRIL 2012, 16:30 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

De storm rond Marcin Wasilewski wil maar niet gaan liggen. Na de commotie rond zijn elleboogstoot aan Peter Delorge kwam de Poolse verdediger vandaag opnieuw op een negatieve manier in het nieuws.


Marcin Wasilewski werd afgelopen weekend samen met Slawomir Peszko (FC Köln) gesignaleerd in Duitsland. De twee zouden na afloop van de wedstrijd Keulen-Bremen een aanvaring hebben gehad met een taxichauffeur. Peszko was naar verluidt dronken en maakte ruzie met de chauffeur. Daarop werd hij opgepakt door de politie en moest een nachtje ontnuchteren in de cel. Wasilewski mocht naar eigen zeggen meteen beschikken.

Volgens diverse bronnen zou de Poolse bondscoach Franciszek Smuda de twee uit zijn selectie voor het EK 2012 willen weren. Andere bronnen zeggen dan weer dat Smuda eerst nog een gesprek voeren met beide spelers vooraleer hij een beslissing zal nemen.

In een perscommuniqué neemt paars-wit het op voor zijn speler: 'De verdediger heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd van FC Köln tegen Werder Bremen bijgewoond op uitnodiging van zijn ploegmaat bij de nationale ploeg Slawomir Peszko. Na de wedstrijd zijn ze samen gaan eten. Na het diner besloten ze een taxi te nemen. Er ontstond een woordenwisseling tussen Peszko en de taxichauffeur. De politie werd er bijgehaald. Marcin Wasilewski mocht onmiddellijk beschikken en keerde op tijd terug naar Brussel'

'Na een paar telefoontjes en een gesprek vanmorgen met Marcin is gebleken dat de verdediger zich niets te verwijten heeft', vult Herman Van Holsbeeck, algemeen directeur van paars-wit, aan. 'Het bewijs is dat hij onmiddellijk mocht beschikken na de discussie met de politie.'




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.