Biglia: "Persboycot niet om kritiek op sportieve"

DINSDAG, 10 APRIL 2012, 17:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De persboycot die de spelers vrijdag afkondigden, is alweer opgeheven. Op een persconferentie legde Lucas Biglia vanmiddag het waarom van de persstop uit. "We gaan niet akkoord met de manier waarop de zaak-Wasilewski is benaderd."


"Ik ben hier als vertegenwoordiger van heel de ploeg", begon Biglia zijn verklaring. "Wij hebben respect voor het werk van iedereen, ook dat van de pers. Maar de pers moet ook respect hebben voor het werk van onze ploegmaat", zo verwees Biglia naar de manier waarop Marcin Wasilewski is aangepakt in de media na zijn elleboogstoot.

"Wij zijn akkoord met alle kritiek op het sportieve, maar waar we niet akkoord mee gaan, is hoe de zaak-Wasilewski werd benaderd. Wij vinden het onrechtvaardig. Zeker in vergelijking met alle andere, gelijkaardige gevallen die elk weekend op de velden gebeuren. Die worden niet zo belicht en daarom hebben wij deze persstop ingelast."

"We willen respect voor onze kameraad"

"We weten dat de club contracten heeft met de tv en andere media en die zullen wij in de toekomst ook eerbiedigen", ging Biglia verder. "Maar wij willen respect voor onze kameraad, zoals wij ook respect hebben voor iedereen. We gaan niet alle pers in hetzelfde hokje steken, maar sommigen gingen te ver."

"Ik herhaal: dit was niet als reactie op sportieve kritiek. Wij organiseren normaal geen persboycot, wij organiseren voetbalmatchen. We willen enkel strijden voor sportieve rechtvaardigheid."

Bron: Voetbalkrant.com



anderlecht-online forum