Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

WOENSDAG, 11 APRIL 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht gaat vanavond tegen AA Gent op zoek naar zijn eerste driepunter van de play-offs. De geschorste Gillet is er niet bij. Of Deschacht kan spelen, blijkt vandaag. Gent-coach Sollied heeft meer personele zorgen.


Jacobs onderwierp Deschacht gisterenavond aan een doorgedreven training om te kijken of hij voldoende fit is om straks te spelen. Indien niet, dan komt Lukaku opnieuw aan de aftrap. Om Gillet te vervangen houdt Jacobs twee opties in gedachten: een wisselspeler die zijn plaats inneemt (Kabangu?) of een tactische aanpassing (Canesin, Molins?).

Jacobs maakt zich verder ook zorgen om Suarez, die blijft sukkelen met de patellapees. "Ik zie geen verbetering”, aldus Jacobs. “We weten allemaal dat Mati iemand is die snel uit evenwicht kan gebracht worden, ook door hinder of een blessure. Maar dat hij week na week kan spelen, moet hem toch weer een beter gevoel geven.”

AA Gent moet het straks stellen zonder zijn sterkhouders op het middenveld Thijs en Jørgensen. Ook de jonge Van Der Bruggen, die tijdens zijn eerste basisplaatsen mooie dingen liet zien, is geblesseerd, net als vleugelspeler Brüls. De jonge Bosniër Cerimagic, die met de beloften van Gent Anderlecht nog oprolde enkele weken geleden, komt hierdoor bij de kern.

Aftrap: 20u30
Stadion: Jules Otten-Stadion
Scheidsrechter: Christof Dierick

: : : AA GENT : : :

Mogelijke opstelling: Padt, Rafinha, Melli, Arzo, Maréval, Diskerud, Smolders, Ljubijankic, Mboyo, Coulibaly, El Ghanassy
Invallers: Boeckx, Bruzzese, Baric, Skarabot, Wallace, N'Diaye, Conte, Raman, Cerimagic

Geblesseerd: Brüls, Jørgensen, Boere, Van Der Bruggen, Soumahoro, M’Sila, Lepoint
Geschorst: Thijs
Gevaar voor gele schorsing: El Ghanassy, Wallace

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Wasilewksi, Kouyaté, Juhasz, Deschacht, Biglia, Suarez, Kljestan, Kabangu, Mbokani, Jovanovic
Invallers: Schollen, Mbenza, Canesin, De Sutter, Kanu, Molins, Odoi, Lukaku, Praet, Cordier

Geblesseerd: Safari, Vargas
Geschorst: Gillet (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Biglia, Suárez

Vorige jaren:
2011-2012: 0-1
2010-2011: 1-1
2010-2011: 1-2
2009-2010: 1-3
2009-2010: 2-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 0%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 55.17%
Verlies: 20.69%
Gelijk: 24.14%





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.