"Jovanovic op de bank was bewuste keuze"

DONDERDAG, 12 APRIL 2012, 10:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs begon tegen AA Gent met enkele verrassende namen in het elftal. Anderhalf uur later kreeg hij gelijk. "Dit bewijst dat we iedereen nodig hebben. Maar je dat aan het begin van het seizoen zegt, geloven ze je niet."


"Een voetbalmatch kan eigenaardig lopen", begon Jacobs zijn analyse. "Ik zag een hele scherpe spelersgroep tijdens de opwarming, maar als Mboyo de eerste kans niet mist, kan het 1-0 zijn na één minuut. We hebben ons meteen goed herpakt. Ik heb een goed Anderlecht gezien voor de rust. Het bewijs is ons tweede doelpunt, waar een hele mooie combinatie aan vooraf ging."

"De groep heeft getoond dat we iets wilden brengen”, verwijst Jacobs ook naar de kritiek van de voorbije week. “De laatste wedstrijden waren minder qua balcirculatie, maar nu hebben we op dat vlak weer niveau gehaald. Mbokani had voor rust al 0-3 kunnen maken. Ik vond dat we het na rust te slordig en te gemakkelijk oppakten."

Kanu voor Jovanovic

De grootste verrassing van Jacobs was de basisplaats van Kanu. Hierdoor bleef Jovanovic op de bank. “Het was een bewuste keuze, maar ik had ze wel met Milan besproken”, legde Jacobs uit. “Ik verwachtte twee offensieve flankverdedigers, dan kan Kanu nuttig zijn. Door hem in te brengen, konden we die jongens opvangen, maar we moesten onze identiteit behouden. Dat hebben we gedaan.”

“Odoi, Lukaku en Patou hebben het goed gedaan en dat is niet evident. Iedereen denkt dat ze fris zitten, maar je ziet in sommige onderdelen dat ze ritme missen. Dat los je niet op met wedstrijden bij de beloften.” Ook Mbokani stond er weer na een klein dipje. “Ik vond Dieu niet alleen een voorbeeld qua scherpte, maar ook qua balvastheid en doelgerichtheid”, becomplimenteerde Jacobs zijn spits.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.