Mbokani: "Tactisch anders aangepakt"

DONDERDAG, 12 APRIL 2012, 13:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci was tegen Gent goed voor een assist en een doelpunt. "Deze overwinning is het resultaat van de accenten waar de trainer tijdens de wedstrijd op gehamerd heeft", zo vertelde hij na de wedstrijd.


"Tactisch hebben we het anders aangepakt dan tegen Standard", aldus de Congolees. "Uit de wedstrijdanalyses wisten we dat Gent vrij veel ruimte zou weggeven. Op de counter loeren was dus de ideale oplossing om van dit Gent te winnen."

Het doelpunt van Mbokani was zijn twaalfde van het seizoen. "Mijn doel was om er vijftien te scoren. Nog tijd genoeg om dit te doen", grijsde hij. "Dat ik scoor op een assist van Jovanovic is trouwens geen toeval. Ik wist waar de bal zou komen toen Jovanovic aan zijn actie begon. Ik heb hard voor de ploeg gewerkt en dat doelpuntje was mijn beloning."

Door deze zege lijkt Anderlecht opnieuw op het juiste spoor te zitten richting landstitel. De komende twee matchen worden cruciaal. "Vergeet Club Brugge niet. Net als wij zijn de West-Vlamingen favoriet. Als we zaterdag van Genk winnen kunnen we de speeldag daarop tegen Club Brugge de titel beslechten."

Bron: Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.