Kanu: "Zat tijdje met mijn hoofd niet bij voetbal"

VRIJDAG, 13 APRIL 2012, 10:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De voorbije maanden leek het alsof de rol van Kanu bij Anderlecht uitgespeeld was. In de kranten legt hij vandaag uit wat er scheelde. "Ik heb een zware periode achter de rug. Mijn moeder heeft zware diabetes en werd blind."


"Een tijdlang zat ik met mijn hoofd helemaal niet bij voetbal. Mijn moeder in Brazilië heeft diabetes en ik kon alleen maar aan haar denken", aldus Kanu. "Door die ziekte sukkelde ze met haar benen en ook haar ogen gingen fel achteruit. Ze werd blind. Ik weet dat die privéproblemen mijn gedrag en voetbal eigenlijk niet mogen beïnvloeden, maar dat lukte niet."

"Ik heb mij slecht en onprofessioneel gedragen", gaat hij verder. "Toen ik eens moest spelen met de beloften, stuurde ik zelfs mijn kat omdat ik er gewoon geen zin in had. Uiteraard kon de coach daar niet om lachen en als straf werd ik een tijdlang uit de A-kern gebannen. Terecht. Gelukkig gaat het nu weer beter met mijn mama en is haar zicht in één oog hersteld. Daarom ben ik nu weer volop geconcentreerd op voetbal."

"Goal was voor de fans"

Na deze moeilijke periode kwam Kanu deze week weer aan de oppervlakte met een invalbeurt op Standard en basisplaats in Gent. "Je kan je niet voorstellen hoe blij ik ben dat ik in Gent weer mocht spelen. Ik heb heel lang gewacht op een nieuwe kans. Het was moeilijk, maar ik ben niet gestopt met vechten om terug te komen. Op training heb ik heel hard gewerkt, zowel op fysiek als op technisch vlak, om de trainer te tonen dat hij weer op mij kon rekenen."

Kanu scoorde zelfs, waarna hij zijn shirt kuste voor het oog van de supporters, met wie hij een moeilijke relatie heeft na een voorval vorig seizoen op Westerlo. "Ik heb willen tonen dat ik veel respect heb voor de fans. Ik wou hen tonen: deze goal is voor jullie. Hopelijk blijf ik nu in de ploeg. Ik ben mentaal en fysiek helemaal klaar om Anderlecht aan de titel te helpen als ik de kans krijg."

"Alles doen om hier te blijven"

In de vier jaar dat Kanu bij Anderlecht speelde, was hij steeds gecontesteerd. Nochtans gold hij bij zijn komst als een even groot talent als Matias Suarez, die samen met hem arriveerde in het Astridpark. "Ik zie ook dat hij nu veel verder staat en ik ben blij voor hem", aldus Kanu. "Maar Mati en ik zijn twee verschillende spelers en twee verschillende mensen. Hij is in bepaalde dingen beter dan ik."

Tijdens de winterstop was er even sprake dat Kanu naar Terek Grozny zou verhuizen, maar die deal ging niet door. "Terek was geïnteresseerd, maar te veel mensen moeiden zich met de onderhandelingen. Op een bepaald moment heb ik zelf gezegd dat het me niet meer interesseerde."

Als het kan, blijft Kanu liefst van al bij Anderlecht. "Als ik hier mijn kans nog krijg en de directie beslist om me ook voor volgend seizoen te houden, dan wil ik tonen dat mijn mentaliteit veranderd is. Ik ga er alles aan doen om hier te blijven."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.