Mama Duranville: "WK is het ultieme doel"

DINSDAG, 6 SEPTEMBER 2022, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na zijn twee goals het voorbije weekend sprak Julian Duranville niet met de pers, zijn mama Ariane doet dat vandaag wel. "Julien zijn volgende doel is om zich te bewijzen als basisspeler. In het systeem van Anderlecht kan hij op beide flanken spelen."

Neen, de familie van Duranville was er zondag niet bij toen hij zijn eerste doelpunt in eerste klasse speelden. Pas kort voor de aftrap wisten ze dat hij in de kern zat (door buikgriep bij enkele spelers) en het lukte niet meer om tickets te scoren. Vrijdag op RWDM waren ze wel van de partij. "Gezien hoe hij daar scoorde met links en zondag met rechts? Julien is perfect tweevoetig. We hebben nooit geweten wat zijn beste voet is."

Mama Ariane klinkt lyrisch als ze over haar zoon praat. Je zou voor minder fier zijn. "Juliens ultieme doel is het WK in Qatar", zegt zijn mama, die beseft dat het er snel aankomt. "Maar Julien heeft een uniek profiel en sprak al met bondscoach Martinez. Als hij zich doorzet bij Anderlecht, mag hij toch hopen? Het is zijn droom het WK te winnen met België."

Bij Anderlecht is het geloof in Duranville alvast groot. Op zijn 15e tekende hij een contract tot 2024. Vroeger en langer mocht niet. Nochtans wilden ook PSG, RB Leipzig, Bayern München, Borussia Dortmund en Lille hem aantrekken. Ook nu nog bellen heel wat clubs en makelaars. "Die telefoontjes zijn soms de hel. Vaak neem ik niet eens meer op. Heel Europa kent Julien."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum