"Jovanovic op de bank kan goede zaak zijn"

ZATERDAG, 14 APRIL 2012, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs zette Milan Jovanovic woensdag op de bank. Het Laatste Nieuws wilde van zijn oud-coach Stan Van den Buys weten hoe hij hiermee omgaat. "Milan haat het om op de bank te zitten. Jacobs heeft hem geprikkeld."


"Milan is het best in matchen waarrond er een enorm spanningsveld hangt. Hij heeft die adrenaline nodig om op topniveau te presteren. Hij teert enorm op emoties. Zowel op als naast het veld. Als hij het gevoel heeft dat er rond een bepaalde match geen spanning leeft - of hij vindt de confrontatie zélf niet zo interessant - dan heeft hij het veel moeilijker om zich op te laden."

"Gewone voetballers klappen dicht wanneer de belangrijke momenten eraan komen, enkel de 'grote mannen' bloeien uitgerekend dan open. Kijk naar het WK in Zuid-Afrika. Wie scoort daar de enige goal in de topper tegen Duitsland? Milan! Ik zou dus niet zeggen dat 'Jova' 20 procent minder is in 'kleine' matchen, maar dat hij 20 procent méér is in de toppers. Belangrijke nuance."

"Ik heb hem zien glimlachen naar de camera's, maar dat was een zure glimlach, zeker weten. Milan haat het om op de bank te zitten. Gezien hoe hij na zijn assist voor de 1-4 niet meevierde met de rest? Dat is zijn manier om z'n ongenoegen te laten blijken. Jacobs heeft hem geprikkeld door hem op de bank te zetten. Dat kan een goede zaak zijn, want Milan heeft af en toe zo'n externe prikkel nodig om opnieuw in gang te schieten."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum