Silva schenkt de zege vanop de stip

DONDERDAG, 8 SEPTEMBER 2022, 20:44 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de Conference League gewonnen. Tegen de zwakke Denen van Silkeborg moest er gewonnen worden en daarin slaagde Anderlecht al ploeterend via een omgezette penalty van Silva, diep in de tweede helft. Anderlecht speelde zwak voor rust, maar na de pauze kon Paars-wit voor iets meer dreiging zorgen waardoor het toch verdiend zegevierde.

Anderlecht en Silkeborg maakten er voor rust een gezellige avondwandeling van, alles op het gemakje en zonder tempo. De Denen konden in de eerste tien minuten driemaal proberen, maar zonder groot gevaar. Aan de overkant kwam Silva net te kort. Na twintig minuten staken de Denen nogmaals de neus aan het venster. Gelukkig trapte topschutter Helenius over de bal, want hij (en een teammaat) stond helemaal vrij.

Anderlecht breidde ondertussen voort zonder veel beweging, snelheid en met linies die ver uit elkaar speelden. Amuzu kon wel tweemaal zijn man passeren, maar zijn voorzetten belandden nergens. Pas in minuut 43 kreeg Anderlecht een eerste bijna-kans. Silva kon Refaelov of Ait El Hadj aanspelen, maar de Portugees probeerde het zelf en trapte niet goed naar doel. Zo ging Anderlecht de rust in zonder een bal tussen de palen te krijgen.

Het waren opnieuw de Denen die eerst konden dreigen na rust via Helenius, maar dat zou meteen ook de laatste keer zijn dat ze voor gevaar zorgden. Anderlecht nam de wedstrijd in handen, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Ashimeru schoot te zwak, maar wel tussen de palen. Ook Silva had beter kunnen trappen toen hij het probeerde. Een gretig ingevallen Verschaeren slalomde, Murillo trapte op Larsen. 

Het was uiteindelijk alweer de ingevallen Duranville die voor een beslissende actie zorgde. Zijn snelheid noopte Felix tot handspel en Silva zette de penalty feilloos om. In de slotfase werden nog enkele vervangingen genoteerd. Een beetje vreemd was dat de sterk spelende Debast naar de kant werd gehaald voor Sardella. Buiten een corner kon Silkeborg Anderlecht niet meer in gevaar brengen.

Volgende week mag Anderlecht op bezoek bij FCSB in Roemenië. Gezien de resultaten in de competitie van de Roemenen, zou het daar zeker ook minstens een punt moeten rapen.

Score: 1-0
Goal(s): 1-0 Silva 79' (Pen)

Anderlecht:Van Crombrugge, Debast (Sardella 81'), Hoedt, Vertonghen, Murillo, Amuzu, Diawara (Kana 86'), Ait El Hadj (Verschaeren 46'), Ashimeru (Arnstad 81'), Refaelov (Duranville 62'), Silva
Silkeborg:Larsen, Sonne, Salquist, Felix, Engel, Brink, Thordarsson, Klynge (Adamsen 81'), Kusk (Kaaland 64'), Helenius, Tengstedt (Jorgensen 64')

Geel: Thordarsson 25', Murillo 63', Engel 79', Silva 80'
Rood:

Scheidsrechter: Istvan Vad (Hon)
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum