Blessure Suarez blijft zorgen baren

MAANDAG, 16 APRIL 2012, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De patellapeesblessure van Matias Suarez blijft als een donkere wolk boven Anderlecht hangen. Pas vlak voor de aftrap werd beslist of hij zou spelen en na elke actie trok hij een grimas of trekkebeende hij.


Het Nieuwsblad trok naar sportdokter Chris Goossens om te informeren hoe hard deze blessure Suarez parten speelt. "Alles hangt af van de graad van de blessure", aldus Goossens. "Je hebt jongens die een heel seizoen aan de kant staan met een ontstoken patellapees, anderen ervaren gewoon een vervelende, lichte pijn als ze sporten. Het is vooral aan Suarez zelf om te oordelen of het dragelijk is. Als hij zegt dat het niet gaat, dan zal men hem niet opstellen."

Hoe kan de blessure van Suarez genezen? "Je kunt een ontstoken patellapees op allerlei manieren behandelen. Je kunt de pees losmaken met manuele therapie, je kunt shocktherapie geven, ... Maar om er echt van af te komen, is een combinatie nodig van rust en behandeling", geeft Goossens aan.

Anderlecht liet intussen al dokter Juan Mendoza uit Argentinië overkomen om Suarez te behandelen. Hij moet zijn landgenoot klaarstomen voor elke belangrijke wedstrijd. "Anderlecht oordeelt misschien dat driekwart Suarez nog altijd beter is dan één fitte vervanger", aldus Goossens.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.