Gerets: "Hawsawi kan echte versterking zijn"

DINSDAG, 17 APRIL 2012, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Osama Hawsawi legde Anderlecht een verrassende naam vast voor volgend seizoen. Zijn ex-trainer Eric Gerets gelooft echter in zijn slaagkansen. "Toen ik zijn trainer was, was hij de beste Saudische voetballer", aldus Gerets.


"Hij stak er in Saudi-Arabië bovenuit, hij beschikt over alle kwaliteiten van een moderne verdediger", vertelt Gerets. "Toen ik er kwam, was het uitvoetballen wat minder. Maar we hebben toen heel hard gewerkt aan de opbouw van achteruit en hij heeft zijn stijl aangepast. Hij is groot en snel en het uitvoetballen is nu goed."

"Als hij het niveau haalt van toen ik trainer was bij Al-Hilal, dan kan hij een echte versterking zijn", is Gerets overtuigd. "Toen ik vertrok bij Al-Hilal, vertelde Hawsawi me dat hij absoluut in Europa wou spelen. 28 lijkt me daarvoor de ideale leeftijd. Hawsawi is iemand die een grote verantwoordelijkheid draagt in zijn nationaal elftal. Het is ook een fantastische jongen met een goeie mentaliteit. Ik kon blindelings op hem vertrouwen."

"Hij is een goeie voetballer die zich nog steeds wil verbeteren", gaat Gerets verder. "De vraag is hoe gemakkelijk hij zich cultureel zal kunnen aanpassen; hij spreekt ook alleen wat gebrekkig Engels. Maar als voetballer heeft hij alle kwaliteiten om Anderlecht iets bij te brengen."

Contract naar Real Madrid-normen

Een jaar geleden ketste een transfer van Hawsawi naar Standard af op de vraagprijs van vier miljoen euro. Twee jaar geleden mocht hij van Gerets zelf niet naar Europa komen. "Hij is de enige die een transfer naar Europa zou verdienen. Maar zijn vertrek zou mijn ploeg zodanig verzwakken, dat ik er aan zou denken zelf op te stappen", liet Gerets toen optekenen. Toen al toonde Anderlecht, net als Ajax, interesse.

Nu verlaat Hawsawi Al Hilal als vrije speler. "Nochtans had hij ook een nieuw contract voor vijf jaar in Saudi-Arabië kunnen tekenen, volgens de normen van Real Madrid", zegt spelersmakelaar Mogi Bayat, die de overgang tot stand bracht.

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum