Brussels dumpt Anderlecht voor Gent en Standard

DONDERDAG, 19 APRIL 2012, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht krijgt concurrentie in de strijd om de beste talenten van Brussel. FC Brussels stopt de samenwerking met Anderlecht en gaat in zee met Standard en AA Gent. "Hen kan ik wel vertrouwen", zegt voorzitter Johan Vermeersch.


Anderlecht en Brussels sloten in december 2010 een samenwerkingsverband na de transfer van Veselinovic, maar in februari van dit jaar werd die brusk opgeblazen toen Anderlecht Bouhna transfervrij overnam van Brussels. "Achter onze rug tekende hij plots voor Anderlecht en was hij gratis weg. Dat heeft bij mij iets doen breken. Ik had minstens een telefoontje van Anderlecht verwacht", is Vermeersch woest.

Daarom gaat hij nu samenwerken met Standard en AA Gent. Zij krijgen zo het medehoederecht over 800 Brusselse toptalenten. Standard betaalde Brussels hiervoor 200.000 à 250.000 euro. Geld dat Brussels nodig had om zijn licentie veilig te stellen. "De betaling past in de afwikkeling van het transferdossier van Igor De Camargo", aldus Vermeersch. "Wij hebben nooit ons percentage op zijn doorverkoop aan Borussia Mönchengladbach gekregen. Roland Duchâtelet is niet verplicht ons dit te betalen, maar dat hij dit doet is eerlijk en loyaal."

De overeenkomst tussen Brussels en Standard houdt in de dat Luikse club voorrang krijgen om Brusselse talenten van 14-15 jaar voor twee jaar naar Luik te halen. De besten krijgen na afloop een profcontract waar FC Brussels een vergoeding voor krijgt. Brussels kan ook spelers uit de U21 van Standard huren.

AA Gent

Ook met AA Gent gaat Brussels samenwerken. Gent-manager Michel Louwagie spreekt van een 'herenakkoord'. "Als je elkaar vertrouwt, hoef je niets op papier te zetten", zegt Louwagie. "Johan Vermeersch en ik wisselen informatie uit. We kijken vooral naar interessante jeugdspelers van Brussels die we naar Gent kunnen halen."

"Het gaat dan vooral om de Vlamingen en de Vlaamse Brusselaars", vult Vermeersch aan. "De ouders van Franstalige migrantenvoetballers stonden minder open voor een contract bij een Vlaamse club. Hun bieden we de mogelijkheid naar Standard te gaan."

"Deur openen voor mensen die je vertrouwt"

Vermeersch legt ook uit waarom hij voor Standard en Gent kiest. "Op een bepaald moment stel je vast dat je jeugdploegen worden leeggeplunderd. Je kan dan twee dingen doen. Eén is stoppen met kwaliteitsopleiding. Twee is de deur openzetten voor mensen die je vertrouwt."

"Door mijn goede relaties met Roland Duchâtelet en Michel Louwagie zet ik deur open voor Standard en AA Gent. Nu werk ik samen met mensen die ik wel kan vertrouwen", zo verwijst Vermeersch duidelijk naar Anderlecht.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.