"Verbaasd dat ik voor Sportcomité moet komen"

VRIJDAG, 20 APRIL 2012, 16:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In navolging van Marcin Wasilewski moet Dieumerci Mbokani dinsdag voor het Sportcomité verschijnen. Hij moet zich verantwoorden voor een accident met Pocognoli van Standard. "Maar dat was echt niet opzettelijk", zegt hij hierover.


"Ik ben verbaasd dat ik mij daarvoor moet verantwoorden", aldus Mbokani in Het Nieuwsblad. "Ik hoop dat ik geen schorsing krijg, want ik raakte Pocognoli alleen maar toen ik viel. Het was niet opzettelijk. Bovendien is op de beelden goed te zien dat Pocognoli eerst een fout maakt."

"Ik vraag me af waarom ik wel moet voorkomen en Standard-verdediger Kanu bijvoorbeeld niet. De hele wedstrijd deelt hij schoppen en klappen uit en ik moet dat maar incasseren. Ook de verdedigers van Gent pakten mij zo aan. Dat is toch ook te zien op de beelden?", zo vraagt de Congolees zich af.

Hoewel hij vaak hard wordt aangepakt, probeert Mbokani steeds kalm te blijven. "Vroeger zou ik daar constant op gereageerd hebben, maar nu klaag ik niet. Door mijn ervaringen bij Monaco en Wolfsburg ben ik sterker in mijn hoofd en sinds ik getrouwd ben, ben ik sowieso een stuk rustiger geworden. Op het veld denk ik gewoon aan de drie punten."




anderlecht-online forum