Radzinski: "Anderlecht wordt kampioen"

ZATERDAG, 21 APRIL 2012, 12:22 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met het Het Nieuwsblad blikt ex-Anderlecht-spits Tomasz Radzinski (38) vooruit op de topper van morgen. Anderlecht blijft volgens hem de te kloppen titelkandidaat en hij analyseert ook de huidige aanvalslinie.


Over Jovanovic: "Als Jovanovic op de bank blijft, kan dat problemen geven. Het hangt ervan af hoe moeilijk Milan wil doen. Nu gaan schreeuwen in de kranten zou echt niet goed zijn voor de ploeg. Voor mij mag Jovanovic wel eens goed roepen in de kleedkamer en zelfs aan de coach of het bestuur zijn ongenoegen laten blijken, zolang het maar binnenskamers blijft. In mijn periode bij Anderlecht kende ik ook een seizoen dat Aimé Anthuenis mij 27 keer naar de kant haalde. Ik ben op dat moment veel te braaf geweest. Ik had nog niet de ervaring om meer mijn mond open te doen en was ook wat bang van Aimé. Maar goed, Jovanovic is slim genoeg. Misschien start hij wel tegen Club Brugge."

Over de titelfavoriet: "Ze (Anderlecht, red.) zullen het wel halen, want Anderlecht heeft de stress nodig om te presteren. Het enige wat ik niet goed snap, is dat Jacobs zo weinig geroteerd heeft. Enkele dagen na de Europese uitschakeling tegen AZ ging ik kijken tegen Lierse (0-0). Anderlecht begon twee keer met dezelfde spelers en dat na zo'n klap tegen AZ. Waarom stel je dan Jordan Lukaku niet eens op? Dan was die jongen al wat ingespeeld voor hij in Play-off 1 noodgedwongen voor de leeuwen werd gegooid."

Over Suarez en Mbokani: "Suarez vergelijk ik een beetje met de Suarez van Liverpool. Die bevindt zich ook soms in een onmogelijke positie tussen drie verdedigers en komt er dan toch met een totaal onverwachte schijnbeweging uit en creëert vanuit het niets een superkans. Dan heb je toch iets speciaals in je kop en dat kan belangrijk zijn voor Anderlecht. Maar ze hebben ook nog Mbokani. Die heeft ook alles om een Europese topspits te worden. Zijn mislukte periode in het buitenland was een wake-upcall. Hij heeft twee stappen teruggezet om er nu weer één vooruit te zetten."

Volgens Radzinski zijn Suarez en Mbokani klaar voor een topcompetitie als de Premier League. "Maar ze zullen zich moeten aanpassen", waarschuwt de Poolse Canadees. "Toen ik van Anderlecht naar Everton ging, heb ik ook moeten knokken voor een plaatsje. De balcirculatie is er sneller en de passes veel harder. In mijn tijd had ik nog het geluk dat één van de twee centrale verdedigers in Engeland altijd iets trager was, maar nu zijn die verdedigers ook krachtiger, sneller en slimmer. Vroeger liep ik tegen hun uitgestrekte arm en die bogen mee. Wie nu tegen zo'n arm loopt, valt omver."

Het volledige interview kan je lezen in Het Nieuwsblad van zaterdag 21 april.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.