Zorgde Van Holsbeeck voor schorsing Wasyl?

ZONDAG, 22 APRIL 2012, 11:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Beroepscomité besliste gisteren om de schorsing van Marcin Wasilewski te bevestigen. Het Nieuwsblad zet vandaag de drie opvallendste argumenten om dit te doen op een rijtje. In één ervan speelt Herman Van Holsbeeck een rol.


1. Beroepscomité gelooft Loeman

Na het samen bekijken van de tv-beelden kon scheidsrechter Sam Loeman onmogelijk volhouden dat hij floot voor een overtreding van Dieumerci Mbokani. Hij bleef echter bij zijn standpunt dat hij de charge van Wasilewski niet gezien en beoordeeld had. Het Beroepscomité geloofde hem.

2. Precedent Papassarantis

Enkele weken geleden kreeg Yannis Papassarantis van tweedeklasser Tienen een rechtstreekse rode kaart tegen Roeselare voor een gelijkaardige slag. Hoewel Tienen argumenteerde dat het niet opzettelijk was en dat slachtoffer Mackim Joos kon verder spelen, werd Papassarantis toch drie speeldagen plus één voorwaardelijk geschorst.

3. Uitspraken Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad

Het meest opvallende argument was wellicht de verwijzing naar een interview met Herman Van Holsbeeck in het Nieuwsblad van 21 maart. Die zei toen dit: "Wat moeten we dan doen? Wasyl niet meer laten voetballen? Een boete is zogezegd te gemakkelijk, maar we hebben die beslissing in eer en geweten genomen. Marcin zal er in de belangrijkste periode van het seizoen sowieso een aantal wedstrijden niet bij zijn." Uit deze uitspraken wordt afgeleid dat Anderlecht uitging van een logische schorsing.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.