Onmondig Anderlecht loopt tegen nieuwe nederlaag aan

ZONDAG, 2 OKTOBER 2022, 15:56 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Heeft een nederlaag van Anderlecht tegenwoordig nog enige nieuwswaarde? Het verloor immers weer, nu met 0-1 tegen een zwak Charleroi. In een slaapwekkende eerste helft had Paars-wit wel overwicht, maar het bracht gewoon te weinig. Na rust stond Morioka op de goede plaats op zijn ex-club naar de rechterkolom te verwijzen. Anderlecht kreeg nog kansen om te scoren, maar het heeft (onder andere) een probleem om te scoren. De bepalende spelers van vorig seizoen zijn vertrokken en hun vervangers spelen bij de Futures of zijn gewoon niet goed genoeg, wat ook blijkt uit hun onbestaande statistieken.

De traagheid waarmee Anderlecht deze wedstrijd aanvatte stond helaas symbool voor hele eerste helft. Na tien minuten botsten Silva en Andreou stevig tegen elkaar bij een kopduel na een knappe dribbel van Duranville. Na 22 minuten viel er nog wat te zien. De vingers van Patron waren toen nodig om een laag schot van Vertonghen uit doel te houden. Op de corner die volgde, reageerde Patron met een zeer knappe reflex. Deze maal haalde hij een schot van Ashimeru uit doel.

Het voetbal van Paars-wit was echter veel te traag en te stereotiep om Charleroi lang onder druk te kunnen zetten. De Karolo's dreigden zelf één keer via een afgeweken bal van Mbenza. De eerste helft gleed onopvallend voorbij met enkel Duranville die wat snelheid en acties in het aanvalsspel van Anderlecht bracht. In de slotfase schoot Silva ook eens op doel. Een slaapwekkende eerste helft waarin Anderlecht veel te weinig gevaar creëerde. Het deed ons denken aan een wedstrijd op een oud FIFA-spel dat door de computer werd gespeeld.

Meteen na rust had Paars-wit wel wat pech nadat een hoekshop aan iedereen passeerde. Daarna mocht Hoedt uithalen, maar zijn schot was niet zuiver en hard genoeg. Net na het uur trapte Zorgane vanop afstand, maar Van Crombrugge was bij de les. Dat was blijkbaar niet genoeg om Paars-wit te wekken. Een zee van ruimte op rechts en Morioka stond op de goede plaats om af te werken. Anderlecht moest plots dringend aan de bak, wat niet makkelijk is als je de hele tijd in slaapmodus speelt. Silva kreeg toch een goede schietkans, maar zijn poging vloog over doel. Charleroi overleefde een korte belegering rond minuut 75 waarin een aantal schoten op een of andere manier uit doel werden gehouden. Maar aan de overkant ontsnapte Anderlecht ook toen invaller Badji een goede kans kreeg. Het spel ging nu snel snel op een neer. Esposito was de volgende die het probeerde, maar de Italiaan werkte veel te slordig af.

Anderlecht probeerde, maar de tijd tikte genadeloos weg. Zelfs Van Crombrugge trok uit wanhoop nog mee naar voor op het einde maar de drie corners werden gemakkelijk onschadelijk gemaakt door Charleroi. Zo duikelt dit zoutloze Anderlecht de rechterkolom in als een modale middenmoter en ondertussen komen er ook nog de wedstrijden aan in Europa. Daar kunnen we best van proberen te genieten, want is er iemand die nog gelooft dat dit Anderlecht Europees voetbal haalt? Anderzijds moeten er ook dringend punten volgen in de competitie of Paars-wit kan eind april al aan het nieuwe seizoen beginnen wanneer de Play-offs worden gespeeld. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan met drie uitwedstrijden (Mechelen, Zulte Waregem en Standard) en een thuiswedstrijd tegen Club Brugge in het verschiet.

Score: 0-1
Goal(s): 0-1 Morioka (64')

Anderlecht:Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Vertonghen, Murillo, Duranville (Amuzu 66'), Ashimeru, Arnstad (Esposito 66'), Verschaeren, Refealov (Stroeykens 73'), Silva
Charleroi:Patron, Bager, Andreou, Kayembe (Bessilé 84'), Ilaimaharitra (Marcq 84'), Morioka, Tchatchoua, Zorgane, Hosseinzadeh (Badji 61'), Nkuba (Wasinski 88'), Mbenza (Heymans 88')

Geel: Ilaimaharitra 4', Arnstad 42', Duranville 45+5', Zorgane 81'
Rood:/

Scheidsrechter: Lothar D'Hondt
Stadion: Lotto Parkanderlecht-online forum